Glencore, gigantul mondial al comerțului cu mărfuri, a ales Bucureștiul pentru un nou hub IT și o aplicație pentru traderii de petrol. Argumente: competența informatică, costuri cu 30% mai mici ca în Vest, performanța la Olimpiada de Matematică

Glencore, gigantul mondial al comerțului cu mărfuri, a ales Bucureștiul pentru un nou hub IT și o aplicație pentru traderii de petrol. Argumente: competența informatică, costuri cu 30% mai mici ca în Vest, performanța la Olimpiada de Matematică
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 10 mai 2018

Glencore, gigantul mondial al comerțului cu mărfuri, a ales România ca loc al unui nou hub IT al diviziei sale Inatech, specializată în managementul riscului în tradingul cu energie, cinci dezvoltatori locali urmând să lucreze în București la noile versiuni ale aplicației de trading cu petrol Techoil a Inatech.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Aplicația permite firmelor de trading să urmărească în timp real profiturile și pierderile rezultate din tranzacții cu petrol și să monitorizeze evoluția acestora în funcție de modificarea diferitelor variabile, cum ar fi logistica livrărilor.

Analiștii se așteaptă la creșterea volatilității cotațiilor țițeiului pe piețele internaționale, ca urmare a tensiunilor induse de retragerea SUA din acordul de neproliferare nucleară cu Iranul și de perspectiva reintroducerii de sancțiuni economice împotriva Teheranului, unul dintre cei mai mari exportatori de petrol din cadrul OPEC, ceea ce sporește importanța instrumentelor de management al riscului pentru traderi. 

Echipa de dezvoltatori de la București a Inatech va completa munca unității de dezvoltare a produsului Techoil aflată deja în activitate, care își are sediul în India, la Chennai.

CEC Bank instalează peste 380 stații de plată SelfPay, care vor prelua o parte dintre atribuțiile casierilor CITEȘTE ȘI CEC Bank instalează peste 380 stații de plată SelfPay, care vor prelua o parte dintre atribuțiile casierilor

Alegerea României este argumentată de companie prin nivelul înalt al competențelor IT disponibile pe plan local, al profesionalismului și al calității educației acestora, dar și costurile cu 20-30% mai reduse în comparație cu Vestul Europei.

Un alt argument este că, în termeni de abilități tehnice, România reprezintă un lider global: ponderea copiilor talentați reprezintă dublul mediei mondiale, iar țara s-a clasat pe locul I în Europa în acest deceniu la Olimpiada Internațională de Matematică.

Guvernul de la București a aprobat în februarie o ordonanță de urgență care prevede că o parte din contribuția de asigurări de sănătate (CASS) datorată de programatorii IT va fi suportată de stat, astfel încât acestora să nu le scadă salariul net după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Facilitatea, valabilă pe parcursul acestui an, va fi condiționată de transferul contribuțiilor, respectiv majorarea venitului salarial brut al programatorilor cu cel puțin  20% față de nivelul din luna decembrie 2017, și nu va fi valabilă pentru contractele individuale de muncă cu timp parțial. 

Prețurile petrolului au atins noi niveluri record, în perspectiva sancțiunilor împotriva Iranului CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului au atins noi niveluri record, în perspectiva sancțiunilor împotriva Iranului

Recent, la finalul lunii trecute, Inatech, care concepe și implementează soluții cloud și software pentru managementul riscului tranzacțiilor cu petrol, și-a deschis un birou în Houston, Texas, una dintre capitalele producției și comerțului cu țiței din SUA și de pe plan mondial. "Piața americană a schimburilor fizice cu petrol se transformă dintr-una dominată de importuri într-una centrată pe export, ceea ce ridică noi provocări pentru firmele de trading din SUA, în termeni de tranzacții, hedging, transport, contabilitate și raportare", declara, la acea dată, Jean-Hervé Jenn, CEO al Inatech.  

În România, principalul business al Glencore îl reprezintă operațiunile de trading cu cereale și alte mărfuri agricole, derulate prin intermediul subsidiarei locale Glencore Agriculture Romania SRL. Potrivit ultimelor date publice disponibile, aceasta a încheiat anul 2016 cu un rulaj de peste 1,8 miliarde lei și un profit net de 12,6 milioane lei.

La nivel mondial, grupul Glencore a terminat anul 2017 cu un profit net de 5,7 miliarde dolari, la venituri totale de peste 205 miliarde dolari și cu aproape 146.000 de angajați în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
glencore
inatech
programatori romani
it romania
industria it romania
trading petrol
pret titei
cotatii titei
iran petrol
sua iran
sanctiuni iran
scutire impozit venit it