Gmail primește unul dintre cele mai mari upgrade-uri de când a fost lansat. Google lansează un nou design împreună cu mai multe funcții noi pentru utilizatorii de business

Gmail primește unul dintre cele mai mari upgrade-uri de când a fost lansat. Google lansează un nou design împreună cu mai multe funcții noi pentru utilizatorii de business
scris 25 apr 2018

Gmail primește unul dintre cele mai mari upgrade-uri de când a fost lansat. Alături de o serie de schimbări grafice, clientul de mail al celor de la Google aduce mai multe facilității de business.

Prioritatea upgrade-ului o constituie utilizatorii de business, iar majoritatea funcțiilor sunt importate din Inbox, o aplicație separată pe care Google o folosește pentru testarea funcțiilor noi înainte de a le implementa în Gmail.

În capul listei se află ceea ce Google numește Confidential Mode. Expeditorul poate alege o dată de expirare pentru un mesaj sensibil. La acea dată, mesajul dispare automat din contul destinatarului.

WhatsApp nu mai poate fi folosit de cei care nu au împlinit 16 ani CITEȘTE ȘI WhatsApp nu mai poate fi folosit de cei care nu au împlinit 16 ani

În locul trimiterii unui mail în mod obișnuit, această facilitate funcționează prin expedierea unui link către conținutul propriu-zis al mail-ului. La data aleasă pentru expirare, destinatarul pierde legătura cu conținutul mesajului.

IRM (Integrated rights management) este o altă noutate care va încerca să limiteze scurgerea informațiilor prin blocarea copierii textului, printării, trimerii mai departe sau descărcării mesajelor.

O abordarea interesantă în scopul creșterii securității este introducerea autentificării în doi pași strict pentru anumite mesaje considerate sensibile. Când expeditorul alege această opțiune, destinatarul va putea citi mail-ul primit doar după ce-și (re)confirmă identitatea cu ajutorul unui cod unic primit prin SMS.

Funcția de programare (snoozing) a mail-urilor este și ea implementată acum în Gmail. Utilizatorul poate astfel programa un mail la o dată și oră ulterioară pentru a nu uită să răspundă sau să realizeze o sarcină.

Interfața grafică aduce multe schimbări de detaliu, cele mai evidente având de-a face cu panourile laterale. A fost adăugat un panou lateral în dreapta listei de mail-uri. De aici pot fi accesate rapid alte aplicații cu utilitate în business, precum Google Calendar, Google Keep sau proaspăt lansata Google Tasks.

Atât noul meniu de aplicații, cât și meniul din dreapta cu directoarele contului pot fi restrânse pentru a câștiga spațiu orizontal.

Google spune că a crescut dramatic atenția acordată phising-ului. Algoritmii de învățare mecanică ai companiei verifică fiecare mesaj și atenționează utilizatorul acum într-un mod care nu poate fi trecut cu vederea (un mare chenar roșu).

Bitdefender lansează Bitdefender BOX în România. Talpeș: Vrem să vindem câteva mii de bucăți în acest an CITEȘTE ȘI Bitdefender lansează Bitdefender BOX în România. Talpeș: Vrem să vindem câteva mii de bucăți în acest an

A fost îmbunătățit și suportul offline nativ pentru Gmail, cel care permite folosirea serviciului și fără conexiunea la internet. Utilizatorul poate citi unele mesaje și poate compune altele noi, expedierea acestora făcându-se automat când conexiunea este restabilită.

Nu doar versiunea pentru desktop primește funcții noi. Aplicațiile mobile vor folosi ceea ce Google numește alerte prioritare. Cu ajutorul inteligenței artificiale, utilizatorului îi este atrasă atenția atunci când primește un mail important (de la un șef, parteneri de afaceri etc.).

Implementare upgrade-ului va dura câteva săptămâni până va fi disponibilă pentru cei peste 1,4 miliarde de utilizatori de Gmail.

viewscnt
Afla mai multe despre
gmail
mail
google