Google a șters dovezi în procese antitrust și trebuie să suporte sancțiuni și penalizări, spune un judecător american

 Google a șters dovezi în procese antitrust și trebuie să suporte sancțiuni și penalizări, spune un judecător american
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2023

Google, parte a grupului Alphabet, a distrus în mod intenționat dovezile de pe chat ale angajaților, în litigiile antitrust din California, și trebuie să plătească sancțiuni și să se confrunte cu posibile penalități la proces, a decis un judecător din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Judecătorul de district american James Donato din San Francisco a declarat în decizia sa că Google nu și-a respectat obligațiile sale de a păstra înregistrările, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Educație cu Profit –Vlad Nicolăescu, ASF: Polițele Euroins mai sunt valabile 90 de zile din momentul în care se pronunță hotărârea de deschidere a procedurii de faliment. Ce pot face cei cu polițe Euroins CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Educație cu Profit –Vlad Nicolăescu, ASF: Polițele Euroins mai sunt valabile 90 de zile din momentul în care se pronunță hotărârea de deschidere a procedurii de faliment. Ce pot face cei cu polițe Euroins

Hotărârea face parte dintr-un litigiu multidistrict care include o acțiune colectivă a consumatorilor cu până la 21 de milioane de rezidenți; 38 de state și Districtul Columbia; și companii, inclusiv Epic Games și Match Group.

Consumatorii și alți reclamanți contestă presupusul monopol al Google pentru distribuirea de aplicații mobile Android, acuzații pe care Google le-a negat.

Reclamanții pretind daune totale de 4,7 miliarde de dolari.

Judecătorul le-a cerut avocaților reclamanților ca până pe 21 aprilie să furnizeze o sumă din onorariile legale, pe care o solicită ca sancțiune.

Separat, reclamanții vor avea șansa să-l îndemne pe Donato să spună juraților că Google a distrus informații care îi sunt nefavorabile.

El a spus că dorește să vadă ”situația actuală”, într-o etapă ulterioară a cazului.

”Google a încercat să minimizeze problema și a arătat o atitudine disprețuitoare, neadaptată la gravitatea comportamentului său”, a spus judecătorul.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat marți că compania a pus la dispoziție peste trei milioane de documente, inclusiv mii de chat-uri”.

Într-un dosar în instanță de anul trecut, avocații Google au spus că compania a luat ”măsuri serioase pentru a păstra conversațiile relevante”.

Avocații care îi reprezintă pe reclamanți nu au avut niciun comentariu imediat.

Avocații au spus că caută comunicare prin mesagerie instantanee ”cu privire la subiectele de la baza” litigiului, conform dosarelor lor. Potrivit acestora, Google șterge înregistrările de chat la fiecare 24 de ore și ”a făcut acest lucru chiar și după ce a început acest litigiu”.

Judecătorul a stabilit că Google ”a lăsat angajații în mare parte singuri pentru a determina ce comunicări prin Chat ar putea fi relevante” pentru litigiu.

Procesul este programat să înceapă în noiembrie. Google contestă separat acuzațiile într-un caz antitrust al Departamentului de Justiție al SUA din Washington, D.C., privind distrugerea înregistrărilor de chat.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
sua