Google acceptă să plătească aproape un miliard de euro pentru a-și reglementa contenciosul cu fiscul francez

Google acceptă să plătească aproape un miliard de euro pentru a-și reglementa contenciosul cu fiscul francez
scris 13 sep 2019

Gigantul american al internetului Google, care este vizat de o anchetă pentru fraudă fiscală în Franța, a acceptat joi să plătească aproape un miliard de euro pentru a-și reglementa contenciosul cu fiscul francez. Acordul a fost calificat drept "istoric" de Ministerul francez al Economiei, a consemnat AFP.

În cadrul acordului, compania multinațională a convenit pe de o parte să plătească o amendă de 500 de milioane de euro pentru a pune capăt anchetei lansate de Parchetul național financiar (PNF) și, pe de altă parte, să achite alte 465 de milioane de euro în schimbul stingerii datoriilor fiscale și închiderii procedurilor de executare silită angajate împotriva sa, scrie Agerpres.

Recomandări ANCOM: Limitați folosirea telefonului mobil când semnalul este slab, în mașină sau în tren, folosiți căștile și lăsați telefonul în afara dormitorului CITEȘTE ȘI Recomandări ANCOM: Limitați folosirea telefonului mobil când semnalul este slab, în mașină sau în tren, folosiți căștile și lăsați telefonul în afara dormitorului

Aflat de mai mulți ani în colimatorul fiscului francez, Google a încheiat deja acorduri similare și în alte țări, în special în Marea Britanie și în Italia, care l-au costat alte sute de milioane de euro.

Prin această convenție, care pune capăt urmăririlor pentru "fraudă fiscală agravată" lansate în 2015 de PNF, Google recunoaște că faptele care i-au fost imputate pot corespunde delictului de fraudă fiscală, explică AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
amenda