Google anunță Chat, succesorul SMS-ului care va fi suportat de cei mai importanți operatori

Google anunță Chat, succesorul SMS-ului care va fi suportat de cei mai importanți operatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 apr 2018

Google anunță că a ajuns la un acord cu cei mai mari operatori de telefonie din lume, care vor suporta tehnologia sa, Chat, ca înlocuitor pentru clasicul SMS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a eșuat în mai multe rânduri în încercarea sa de a veni cu un concurent puternic pe zona aplicațiilor de chat, care să rivalizeze cu produse precum Messenger și WhatsApp ale Facebook sau iMessage al celor de la Apple.

După ce a renunțat și lansat rând pe rând la mai multe aplicații, Google anunță că a întrerupt dezvoltarea celui mai nou produs al său pe această nișă, Allo, și, în loc să se concentreze pe o aplicație anume, compania americană vrea să impună tehnologia prin care, cu ajutorul operatorilor de telefonie, va fi înlocuit SMS-ul.

 Facebook anunță măsurile pentru datele utilizatorilor CITEȘTE ȘI Facebook anunță măsurile pentru datele utilizatorilor

Google a dezvoltat tehnologia numită RCS (Rich Communication Services), menită să ia locului SMS-ului. Aceasta se va numit simplu, Chat, iar Google s-a concentrat pe convingerea dezvoltatorilor software și a operatorilor pentru a o adopta ca standard universal.

Google a negociat și convins cei mai mari operatori de telefonie să suporte Chat, iar aceștia sunt așteptați să lanseze suportul necesar până la finele acestui an. Pe lista celor 55 de operatori care s-au înrolat se numără Orange, Telekom și Vodafone.

Tehnologia Chat va fi disponibilă în Android Messages, aplicația de comunicare activă în mod implicit pe majoritatea telefoanelor cu Android și folosită în prezent de aproximativ 100 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

Telekom Romania Mobile Communications și-a numit un nou administrator, fost partener de afaceri cu actualul ministru al Comunicațiilor CITEȘTE ȘI Telekom Romania Mobile Communications și-a numit un nou administrator, fost partener de afaceri cu actualul ministru al Comunicațiilor

Samsung, ca excepție, a înlocuit pe propriile telefoane Android Messages cu propria aplicație, dar și aceasta va suporta tehnologia celor de la Google.

Mesajele trimise cu tehnologia Chat vor folosi conexiunea de date, precum aplicațiile obișnuite de comunicare. Când nu există o conexiune la net, mesajele vor fi trimise automat ca SMS (așa cum procedează Apple cu iMessage).

Însă, ca un mare dezavantaj, spre deosebire de iMessage, mesajele trimise cu Chat nu vor fi criptate, ceea ce înseamnă că vor fi mult mai ușor de interceptat.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
sms
chat
rcs