Google anunță primele dispozitive cu Android 12L

Google anunță primele dispozitive cu Android 12L
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mar 2022

Microsoft, Samsung și Lenovo vor fi primele companii care vor vinde dispozitive cu noul sistem de operare al Google, Android 12L.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La jumătate de an distanță de când a anunțat Android 12L, Google vine cu acum cu un update, spunând cu primele dispozitive care vor folosi acest sistem de operare vor fi lansate cândva anul acesta.

Primele companii care vor îmbrățișa, în lipsă de altceva, Android 12L, vor fi Lenovo, Samsung și rivalul - prieten Microsoft.

Samsung pregătește un update pentru problemele de performanță ale smartphone-urilor sale CITEȘTE ȘI Samsung pregătește un update pentru problemele de performanță ale smartphone-urilor sale

Nu surprinde că Samsung și Lenovo se află în primul val de adopție al lui Android 12L, Samsung fiind partenerul de încredere al Google, iar Lenovo testând o versiune beta a acestui sistem de operare încă de anul trecut.

Mai puțin așteptată este intrarea rapidă a Microsoft în barca Google, dat fiind istoricul dintre cele două companii pe piața telefoanelor. Însă, Microsoft are nevoie de un astfel de sistem de operare pentru Surface Duo.

Android 12L este o versiune de Android care conține optimizări speciale pentru dispozitivele pliabile. Aceste optimizări vizează, în primul rând, interfața grafică, ce a fost modificată în mai multe privințe pentru a folosi mai eficiente ecranele mai mari și a se adapta de la modul pliat, la cel deschis al acestor dispozitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android 12l
microsoft
samsung
lenovo