Google, Apple și Mozilla construiesc un instrument de evaluare a browser-elor web

Google, Apple și Mozilla construiesc un instrument de evaluare a browser-elor web
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2022

Producătorii a trei dintre cele mai populare browsere web, Google, Apple și Mozilla, anunță că vor dezvolta împreună un așa-numit benchmark menit să evalueze cât mai obiectiv performanța browser-elor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Browser-ul web, ca instrument de accesare a informațiilor și serviciilor online folosit de un mare număr de oameni, este un instrument foarte puternic în mâna marilor companii, care, nu o singură dată, l-au folosit pentru a-și avantaja propriile afaceri în defavoarea celorlalți.

Au existat cazuri în care, pentru a-și avantaja propriile produse, companiile au făcut modificări speciale pentru a obține rezultate bune în benchmark-uri, chiar mai bune decât cele reale, încercând să creeze o imagine mai bună, dar falsă, a propriilor creații.

Meta, Microsoft, Amazon și TomTom vor să construiască alternative la Google Maps CITEȘTE ȘI Meta, Microsoft, Amazon și TomTom vor să construiască alternative la Google Maps

Google, Apple și Mozilla spun că vor să evite aceste situații, construind împreună un instrument de evaluare a browser-elor, pe care-l vor numi Speedometer 3.

Spre deosebire de alte benchmark-uri, construite de o singură companie, care putea să-l manipuleze pentru ca propriul browser să dea bine, cele trei companii spun că vor încerca să creeze un instrument cât mai corect și obiectiv.

Orice decizie și modificare importantă va avea nevoie de voturile a cel puțin două dintre cele trei companii pentru a putea fi pusă în aplicare. În acest fel, scrie Google pe Twitter, se va evita ca vreuna dintre cele trei să manipuleze benchmark-ul.

De notat că Microsoft nu a aderat la acest efort, deși browser-ul Edge, care este integrat în Windows, va deveni mai devreme sau mai târziu unul dintre cele mai folosite browsere web.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
mozilla
benchmark
browser
internet