Google Chrome va elimina suportul pentru Windows 7 și 8.1

Google Chrome va elimina suportul pentru Windows 7 și 8.1
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 oct 2022

Cel mai popular browser nu va mai suporta Windows 7 și 8.1, două dintre versiunile vechi ale sistemului de operare, dar încă folosite de un număr mare de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Undeva la începutul anului viitor, Google va opri suportul pentru Windows 7 și 8.1 în cazul browser-ului Chrome. Versiunea cu numărul 110, ce urmează a fi lansată pe 7 februarie 2023, va fi ultima care include suport pentru cele două versiuni de Windows.

Eliminarea suportului înseamnă că versiunile de Chrome pentru Windows 7 și 8.1 nu vor mai primi update-uri pe viitor. Acesta va continua, însă, să funcționeze pe cele două sisteme de operare.

Aplicația WhatsApp a căzut. Zeci de mii de utilizatori se plâng că nu pot trimite mesaje CITEȘTE ȘI Aplicația WhatsApp a căzut. Zeci de mii de utilizatori se plâng că nu pot trimite mesaje

Chiar dacă sunt destul de vechi, Windows 7 și 8.1 și sunt încă folosite de un număr mare de utilizatori, care nu vor fi fericiți în urma deciziei luate de Google.

Windows 7 a fost lansat în 2009 și avea, conform estimărilor de anul trecut, cel puțin 100 de milioane de utilizatori.

Oricum, decizia gigantului american nu este o surpriză. Inițial, Google anunțase că elimină suportul pentru Windows 7 în 2021. Apoi a revenit și a anunțat că va continua să ofere suport până în 2022, pentru ca acum să anunțe că suportul se încheie în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
windows 7
windows 8.1