Google investește 22 de milioane de dolari într-un sistem de operare pentru telefoanele obișnuite

Google investește 22 de milioane de dolari într-un sistem de operare pentru telefoanele obișnuite
scris 2 iul 2018

Google a anunțat că a investit 22 de milioane de dolari în KaiOS, sistemul de operare pentru așa-numitele feature phones – telefoane fără funcții smart.

Lansat în urmă cu un an ca o versiune modificată de Firefox OS, KaiOS a devenit rapid un sistem de operare popular în rândul producătorilor de telefoane obișnuite.

În timpul scurt de când a fost lansat, KaiOS a ajuns deja să fie prezent pe mai mult de 40 de milioane de telefoane. Nokia, spre exemplu, îl folosește pe telefoane precum modelul Nokia 8110.

KaiOS este un sistem de operare care folosește tehnologii web. Aplicațiile pentru acesta sunt construite folosind HTML5, Javascript și CSS.

Apple își va reface serviciul de hărți folosind datele colectate de la utilizatori CITEȘTE ȘI Apple își va reface serviciul de hărți folosind datele colectate de la utilizatori

Acest aspect a favorizat decizia celor de la Google care își vor putea porta mai ușor propriile aplicații pe acest sistem de operare.

Asta pentru că scopul celor de la Google este ca în final serviciile proprii (și reclamele vândute) să ajungă la zecile de milioane de utilizatori care nu dețin un smartphone.

Toate aplicațiile Google importante, de la Assistant și Maps, la Gmail și YouTube, vor fi portate pe acest sistem de operare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
nokia
kaios