Google investește până la 2 miliarde de dolari în compania de AI Anthropic

Google investește până la 2 miliarde de dolari în compania de AI Anthropic
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2023

Google, parte a grupului Alphabet, a încheiat un acord pentru a investi până la 2 miliarde de dolari în compania de inteligență artificială Anthropic, potrivit unui purtător de cuvânt al startupului, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a investit 500 de milioane de dolari în avans în rivalul OpenAI și a fost de acord să adauge 1,5 miliarde de dolari, în timp, a spus purtătorul de cuvânt.

Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, semnează o nouă tranzacție, de peste 100 milioane dolari CITEȘTE ȘI Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, semnează o nouă tranzacție, de peste 100 milioane dolari

Google este deja un investitor în Anthropic, iar investiția proaspătă subliniază o intensificare a eforturilor sale de a concura mai bine cu Microsoft, un susținător major al creatorului ChatGPT, OpenAI, în timp ce companiile Big Tech se întrec pentru a includea AI în aplicațiile lor.

Amazon.com a mai spus luna trecută că va investi până la 4 miliarde de dolari în Anthropic pentru a concura cu rivalii din cloud în domeniul AI.

În raportul trimestrial al Amazon depus la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC), săptămâna trecută, retailerul online a detaliat că a investit într-o obligațiune de 1,25 miliarde de dolari de la Anthropic, care se poate converti în acțiuni, în timp ce capacitatea sa de a investi până la 2,75 miliarde de dolari într-o a doua obligațiune expiră în primul trimestru al anului 2024.

Google a refuzat să comenteze, iar Amazon nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters de a comenta.

Mark Zuckerberg: Threads are aproape 100 de milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg: Threads are aproape 100 de milioane de utilizatori

Wall Street Journal a relatat prima oară despre cel mai recent acord al Google cu Anthropic.

Numărul în creștere al investițiilor arată manevrele continue ale companiilor din sectorul cloud pentru a asigura legături cu startupurile de AI care își remodelează industria.

Anthropic, care a fost cofondată de foști directori ai OpenAI și frații Dario și Daniela Amodei, a demonstrat eforturile pentru a asigura resursele și susținătorii profund necesari pentru a concura cu OpenAI și a fi lideri în sectorul tehnologiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
anthropic
google