Google lansează prima versiune beta de Android 13

Google lansează prima versiune beta de Android 13
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 apr 2022

Android 13 este disponibil, în stadiu beta, pentru utilizatori, după mai multe versiuni Developer Preview, destinate doar dezvoltatorilor de aplicații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google arată că își poate ține unele dintre promisiuni, lansând prima versiune beta de Android 13, așa cum a promis, în luna aprilie.

Însă, ca de obicei, nu orice telefon cu Android poate instala Android 13 Beta 1, ci doar smartphone-urile Pixel, produse tot de Google.

Apple vrea să elimine din App Store aplicațiile neglijate de dezvoltatori CITEȘTE ȘI Apple vrea să elimine din App Store aplicațiile neglijate de dezvoltatori

Această versiune aduce noutăți doar pentru dezvoltatori. Printre acestea se numără noile permisiuni pentru acces la fișierele multimedia și un API pentru direcționarea anticipativă a sunetului către surse externe.

Pentru utilizatori, printre cele mai importante facilități se numără suportul pentru Bluetooth Low Energy, care promite să reducă necesarul de energie pentru conexiunile wireless care-l folosesc.

Există, de asemenea, noi teme vizuale pentru pictogramele aplicațiilor și o nouă opțiune de acces la poze (a la iOS), care permite utilizatorului să dea acces unei aplicații doar la anumite imagini, în loc să dea acces general la întreaga librărie.

Pe telefoanele pe care s-a instalat deja una din versiunile Developer Preview anterioare, actualizarea la Beta 1 ar trebui să se facă automat.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android 13
smartphone