Google Maps furnizează informații în timp real pentru transportul în comun

Google Maps furnizează informații în timp real pentru transportul în comun
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 oct 2018

Google a lansat un update important al aplicației Maps, care include acum un set întreg de informații dedicate celor care călătoresc cu transportul în comun.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cea mai recentă versiune de Google Maps are un tab nou în care sunt grupate date în timp real despre transportul în comun. În acest tab, utilizatorii vor descoperii informații despre fiecare autobuz sau tramvai pe care-l folosesc pe traseu și vor vedea dacă există întârzieri.

În 80 de regiuni ale lumii (pe care Google nu le numește), utilizatorii vor putea vedea pe hartă exact unde se află un mijloc de transport în comun și în cât timp va ajunge în stația din care-l vor luat.

Cea din urmă funcție va fi deosebit de utilă celor care în loc să aștepte autobuzul în stație, preferă să ajungă exact înainte de sosirea mijlocului de transport. Va fi interesant de văzut dacă, în ce măsură și când va fi fiabilă o astfel de facilitate într-un oraș precum București.

VIDEO Google lansează un serviciu de streaming pentru jocuri CITEȘTE ȘI VIDEO Google lansează un serviciu de streaming pentru jocuri

Google merge chiar mai departe cu facilitățile oferite celor care folosesc transportul în comun și spune că în unele orașe, precum Sydney, utilizatorii vor putea vedea inclusiv capacitatea mijloacelor de transport.

De asemenea, noua versiune a aplicației oferă suport pentru călătoriile mixte, care includ atât transportul cu mașina personală, cât și continuarea drumului cu un mijloc de transport în comun.

Noile funcții nu sunt implementate în mod identic pe Android și iOS, deși sunt lansate pe ambele platforme. De exemplu, pe Android aplicația Maps va genera, în plus, notificări prin care va anunța utilizatorul despre eventualele întârzieri descoperite pe traseul mijloacelor de transport.

Tot cu acest update, Google Maps oferă posibilitatea controlării direct din aplicație a procesului de redare al unor servicii de streaming, printre care Google Play Music, Apple Music și Spotify. Această facilitate va fi utilă în mod special celor care folosesc telefonul în mașină atât pentru ghidare în trafic, cât și pentru a asculta muzică.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
transport
transport in comun