Google renunță la aplicația Podcasts

Google renunță la aplicația Podcasts
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 sep 2023

Aplicația Google Podcast se va închide, urmând ca podcast-urile oferite de gigantul american să fie disponibile în YouTube Music.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google Podcasts îngroașă rândul aplicațiilor și serviciilor închise de companie în ultimii ani, fiind doar ultima dintr-un lung șir de produse trecute pe linia moartă.

În acest caz, este vorba de o decizie strategică, prin care podcast-urile sunt mutate din aplicația dedicată în YouTube Music.

Flip.ro intră pe o nouă piață CITEȘTE ȘI Flip.ro intră pe o nouă piață

Google urmează, astfel, exemplul Spotify, care a pus la un loc muzica și podcast-urile. Dacă în cazul Spotify numărul mare de utilizatori ai aplicație Spotify a fost factorul determinant, aici este vorba de numărul redus de utilizatori ai aplicației Google Podcasts.

Conform unui studiu făcut de Edison în Statele Unite, dintre utilizatorii Google care ascultă podcast-uri, 23% le ascultau pe YouTube și doar 4% în aplicația Google Podcasts.

Cu alte cuvinte, utilizatorii oricum se îndreptau spre YouTube pentru podcast-uri, iar aplicația dedicată avea prea puțini utilizatori.

Compania le oferă, totuși, celor care foloseau Google Podcasts posibilitatea migrării datelor prin intermediul formatelor RSS și OMPL.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
podcast
youtube