Google renunță să mai producă ochelari de realitate augmentată

Google renunță să mai producă ochelari de realitate augmentată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iun 2023

Google nu va mai produce ochelarii de realitate augmentată, cunoscuți drept Project Iris, pe care-i promitea în urmă cu doar un an. În schimb, compania se va limita la a face software pentru acest tip de produse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În stilul caracteristic, Google a renunțat la pretențiile de a dezvolta ochelarii de realitate augmentată pe care-i avea în lucru și pe care îi făcuse cunoscuți la ediția de anul trecut a conferinței Google I/O, susține Insider.

Conform surselor citate de publicație, dezvoltarea ochelarilor cunoscuți intern drept Project Iris s-a lovit de numeroase probleme, generate de disponibilizările și strategiile mereu schimbătoare ale companiei americane.

Qualcomm lansează un nou cip pentru smartphone-urile ieftine CITEȘTE ȘI Qualcomm lansează un nou cip pentru smartphone-urile ieftine

Google, care nu a dorit să comenteze informația, este cunoscut pentru instabilitatea decizională și strategică, care a afectat multe alte produse și servicii. Doar recent, compania americană a renunțat la serviciul de streaming pentru jocuri Stadia și a revenit asupra deciziei de a nu mai produce tablete.

De altfel, Google a renunțat în urmă cu mai mulți să mai producă și Google Glass, ochelarii considerați cândva viitorul produselor de realitate augmentată.

Deși are o divizie proprie de hardware de mai mulți ani, Google pare să nu fie capabil să producă foarte multe produse, dincolo de telefoane, care și acelea au avut numeroase probleme de-a lungul timpului și sunt livrate oficial într-un număr limitat de țări.

În loc să mai producă ochelari, Google se va concentra acum pe dezvoltarea software-ului necesar acestei categorii de produse, susțin sursele citate de Insider.

Gigantul american are un parteneriat cu Samsung și Qualcomm pe partea de VR și AR, despre care nu au fost oferite multe informații. Este posibil ca Google să dezvolte partea de software pentru o viitoare pereche de ochelari produsă de Samsung în colaborare cu Qualcomm.

Între timp, marii jucători ai pieței se configurează a fi Meta și Apple, a cărei primă cască de „spatial computing” urmează să intre pe piață anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ochelari
realitate augmentată