Google va cenzura imaginile explicite din căutări

Google va cenzura imaginile explicite din căutări
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 feb 2023

Imaginile cu conținut pornografic sau violent din Google Images vor fi blurate în mod implicit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că va activa în mod implicit pentru toți utilizatorii tehnologia SafeSearch în lunile următoare. Filtrul SafeSearch are rolul de a proteja utilizatorii de impactul imaginilor explicite.

Disponibil deja în formă opțională, SafeSearch va fi activat automat pentru toți utilizatorii și va blura imaginile cu conținut violent sau porografic.

Aplicația Bing, de 10 ori mai descărcată după prezentarea AI-ului Microsoft CITEȘTE ȘI Aplicația Bing, de 10 ori mai descărcată după prezentarea AI-ului Microsoft

Până acum, SafeSearch era activat în mod implicit doar pentru utilizatorii minori care erau logați pe Google. În curând acesta va fi activat pentru absolut toate conturile de utilizatori.

Imaginile cenzurate vor putea fi vizualizate chiar și cu SafeSearch activat, însă, pentru asta, utilizatorul trebuie să apese butonul View Image.

Utilizatorii majori și cei care nu au un cont supervizat de un adult vor avea opțiunea dezactivării SafeSearch, care va face ca imaginile din Google Images să nu mai fie automat blurate.

Google atrage atenția, însă, asupra faptului că SafeSearch nu este eficient în absolut toate cazurile și pot exista situații în care imagini explicite să nu fie blurate sau să fie cenzurate imagini care, în realitate, nu intră în această categorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
safesearch
imagini
conținut explicit