Grupul aerospațial Thales cumpără producătorul de cipuri Gemalto, pentru 4,8 miliarde de euro

Grupul aerospațial Thales cumpără producătorul de cipuri Gemalto, pentru 4,8 miliarde de euro
scris 18 dec 2017

Grupul Thales, cu operațiuni în industria aerospațială și de apărare, a convenit preluarea producătorului de cipuri Gemalto, pentru 4,8 miliarde de euro, devansând o ofertă anterioară avansată de compania franceză Atos, transmite Reuters.

Concurența pentru Gamalto a venit după un an dificil pentru grupul franco-olandez, în care prețul acțiunilor acestuia a fost afectat de avertismentele referitoare la profitabilitate, care au umbrit și tentativa de a reorienta operațiunile de la cardurile SIM pentru telefoane, care  către servicii de securitate, cum ar fi criptarea daterlor și pașapoartele biometrice, scrie News.ro.

”Este un proiect extraordinar. În domeniul digital Gemalto și Thales parcă ar fi gemene”, a declarat directorul general al Thales, Patrice Caine.

Sindicatul din Telekom România pleacă la Bonn, pentru a discuta direct cu conducerea Deutsche Telekom despre majorarea salariului brut CITEȘTE ȘI Sindicatul din Telekom România pleacă la Bonn, pentru a discuta direct cu conducerea Deutsche Telekom despre majorarea salariului brut

Oferta totală a Thales totalizează 5,6 miliarde de euro, din care datorii de 800 de milioane de euro, suma de 4,8 milairde de euro fiind echivalentă cu cu 51 de euro pe o acțiune Gemalto.

Compania Atos oferise pentru Gemalto 4,3 miliarde de euro, respectiv 46 de euro pe acțiune.

Reprezentanții Atos au refuzat să conenteze despre acordul dintre Thales și Gemalto.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
thales
gemalto