Guvernul SUA permite Nvidia să continue să își dezvolte cipul de inteligență artificială H100 în China, în pofida restricționării vânzărilor

Guvernul SUA permite Nvidia să continue să își dezvolte cipul de inteligență artificială H100 în China, în pofida restricționării vânzărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2022

Nvidia a declarat că guvernul SUA îi va permite să continue să își dezvolte cipul de inteligență artificială H100 în China, în pofida restricționării vânzărilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta este o victorie pentru companie, după ce a avertizat că noi restricții impuse de guvernul SUA pentru exporturi i-ar putea împiedica operațiunile în China, scrie News.ro.

TikTok a reparat o vulnerabilitate prin care atacatorii puteau prelua controlul asupra conturilor de utilizator CITEȘTE ȘI TikTok a reparat o vulnerabilitate prin care atacatorii puteau prelua controlul asupra conturilor de utilizator

Nvidia a afirmat, într-o declarație depusă la autoritatea de reglementare bursieră (SEC), că guvernul SUA restricționează vânzările de cipuri AI de înaltă performanță pentru servere, A100 și H100, către China și Rusia.

Vânzările ambelor cipuri sunt încă limitate pe acele piețe, deși încă poate dezvolta H100 în China. Nvidia se așteaptă la o reducere a veniturilor de 400 de milioane de dolari în trimestrul curent din cauza noilor restricții pentru exporturi.

Acțiunile Nvidia au scăzut cu peste 11% în timpul tranzacțiilor de joi.

”Guvernul SUA a autorizat exporturile, reexporturile și transferurile în țară necesare pentru a continua dezvoltarea circuitelor integrate H100 de către NVIDIA Corporation, sau de către Companie”, a declarat Nvidia.

Administrația Biden lucrează pentru a limita exporturile americane de anumiți semiconductori și echipamente, din cauza temerilor că companiile chineze le-ar putea folosi în scopuri militare.

Procesoarele grafice precum cele pe care le produc Nvidia și AMD sunt potrivite pentru aplicațiile de inteligență artificială care ar putea include dezvoltarea de arme, recunoașterea facială și alte utilizări militare.

H100 este viitorul cip AI pentru întreprinderi al Nvidia, care anterior era așteptat să fie livrat până la sfârșitul anului. O parte a dezvoltării sale are loc în China.

A100 este un model mai vechi care a fost livrat de trei ani. Ambele sunt procesoare grafice care pot fi folosite pentru supercomputing și inteligență artificială.

Activitatea de centre de date a Nvidia, care include vânzările A100 și H100, este una dintre părțile cu cea mai rapidă creștere a companiei, raportând vânzări de 3,8 miliarde de dolari în trimestrul încheiat în iunie, reprezentând o creștere anuală de 61%.

Cu toate acestea, CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, i-a avertizat pe analiști, în august, că companiile de cloud chineze încetinesc construirea centrelor lor de date și că China ”este o piață foarte mare” pentru companie.

Nvidia a declarat că poate continua să livreze cipuri AI de la unitatea sa din Hong Kong până în septembrie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
nividia
china