Hackeri nord-coreeni au spart servere ale firmelor sud-coreene de echipamente pentru producerea cipurilor – agenția de spionaj a Seulului

Hackeri nord-coreeni au spart servere ale firmelor sud-coreene de echipamente pentru producerea cipurilor – agenția de spionaj a Seulului
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

Grupuri de hackeri din Coreea de Nord au spart serverele a cel puțin doi producători sud-coreeni de echipamente pentru producerea cipurilor, în timp ce Phenianul încearcă să evite sancțiunile și să transforme propriii săi semiconductori pentru programe de arme, a anunțat luni agenția de spionaj din Coreea de Sud, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vestea vine după ce președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a avertizat că Phenianul ar putea organiza provocări precum atacuri cibernetice sau răspândire de fake news-uri, pentru a interveni în alegerile parlamentare din aprilie, scrie Agerpres.

TikTok și Booking.com, pe cale să devină ”gardieni” CITEȘTE ȘI TikTok și Booking.com, pe cale să devină ”gardieni”

Serviciul Național de Informații (NIS) a declarat că firme sud-coreene au fost o țintă-cheie a hackerilor nord-coreeni de la sfârșitul anului trecut și a cerut o securitate mai strictă.

Coreea de Nord a pătruns în serverele a două companii în decembrie și februarie, furând desene de proiectare de produs și fotografii ale instalațiilor lor, potrivit NIS.

„Credem că Coreea de Nord s-ar putea pregăti să producă propriii semiconductori, pe fondul dificultăților de a-i procura din cauza sancțiunilor”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, potrivit NIS, nevoile Nordului ar putea fi în creștere pentru programele sale de sateliți, rachete și alte arme.

Phenianul a negat întotdeauna implicarea în infracțiuni cibernetice.

Hackerii au folosit o tehnică numită „living off the land” (atacuri LoTL – n.r.), care se bazează pe resursele deja disponibile în sistemul de operare, în sensul că atacatorul folosește caracteristicile și instrumentele sistemului pe care îl țintește pentru a pătrunde în interior fără a lăsa urme, ceea ce face dificilă detectarea cu software-ul de securitate, potrivit NIS.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
cipuri