Hackerii au accesat rețeaua internă a platformei Reddit

Hackerii au accesat rețeaua internă a platformei Reddit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 feb 2023

Reddit este cea mai recentă victimă a hackerilor din rândul companiilor de tehnologie, după ce neglijența unui angajat le-a facilitat acestora accesul la sistemele interne ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma socială Reddit anunță că rețeua internă a companiei a fost accesată de hackeri în cursul zilei de duminică 5 februarie și că hackerii au furat mai multe documente interne și bucăți de cod sursă.

La fel ca în cazul majorității atacurilor de acest gen, hackerii au reușit să dobândească accesul printr-o campanie de phishing care a vizat angajații companiei.

Probleme tehnice pentru Twitter, în ziua lansării mesajelor cu 4.000 de caractere CITEȘTE ȘI Probleme tehnice pentru Twitter, în ziua lansării mesajelor cu 4.000 de caractere

Hackerii au creat un site care semăna foarte bine cu pagina de intranet a companiei, iar unul dintre angajați a fost suficient de neinspirat să-și introducă acolo datele de acces, care au ajuns astfel în posesia hackerilor.

Același angajat, însă, a realizat greșeală și a raportat incidentul oamenilor de la securitate. Nu înainte, însă, ca hackerii să intre în posesia mai multor date ale companiei.

Hackerii au dobândit informațiile de contact ale partenerilor (inclusiv ale advertiserilor) și angajaților companiei, plus părți ale codului sursă. Reddit spune că nu au fost accesate sistemele folosite pentru funcționarea platformei sociale și nici informații de plată.

De regulă, după astfel de atacuri, hackerii cer o recompensă pentru ca datele furate să nu fie făcute publice. Până acum, însă, Reddit nu a primit niciun mesaj de la atacatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
reddit
securitate