Hackerii au spart serverele FBI

Hackerii au spart serverele FBI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 nov 2021

Serverele de e-mail ale FBI au fost sparte de hackeri, care au folosit accesul pentru a încerca să discrediteze un expert în securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Hackerii au reușit, sâmbătă, să spargă serverele de e-mail ale FBI. Aceștia au trimis, conform unei estimări, cel puțin 100.000 de e-mail-uri înainte ca agenția americană să ia măsuri.

E-mail-urile trimise de hackeri din partea FBI, care, la prima vedere, păreau că sunt trimise chiar de FBI, avertizau destinatarii în legătură cu un presupus sofisticat atac cibernetic aflat în plină desfășurare.

Facebook anunță Shops in Groups și alte funcții de cumpărături CITEȘTE ȘI Facebook anunță Shops in Groups și alte funcții de cumpărături

În aceleași e-mail-uri se spunea că la originea atacului se află Vinny Troia, un expert în securitate, fondator al companiei Shadowbyte.

Se presupune că scopul hackerilor a fost să-l discrediteze pe Troia și ar fi reușit asta, dacă destinatarii n-ar fi aflat că nu FBI a trimis e-mail-urile respective.

Se știe că Troia este de mai multă vreme țintă unei comunități de hacking, RaidForums, aceștia fiind principalii suspecți deocamdată. Troia a scris pe Twitter că în spatele atacului s-ar afla un personaj care folosește pseudonimul “pompomourin”.

Așa-numitul “pompomourin” își asumă acțiunea într-un interviu acordat KrebsonSecurity, dar spune că scopul a fost să arate vulnerabilitățile sistemelor FBI și că, dacă ar fi dorit, ar fi putut să trimită mesaje mai veridice, care nu fie suspectate că sunt false.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
fbi