Huawei cere adoptarea unor standarde comune pentru securitatea cibernetică

Huawei cere adoptarea unor standarde comune pentru securitatea cibernetică
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2019

Huawei, aflată în centrul atenției din cauza riscurilor de securitate ale echipamentelor de telecomunicații pe care le produce, a cerut marți guvernelor, industriei de telecomunicații și autorităților de reglementare să colaboreze la crearea unui set comun de standarde de securitate cibernetică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apelul a fost făcut de președintele Huawei, Ken Hu, cu ocazia inaugurării unui centru de securitate cibernetică în Bruxelles, care permite clienților și guvernelor să testeze codul sursă al Huawei și soluțiile software și de produse, scrie News.ro.

Șeful retailerului portughez Jerónimo Martins anunță: România este piața pe care vrem să intrăm. Nu este exclusă cumpărarea unui jucător local CITEȘTE ȘI Șeful retailerului portughez Jerónimo Martins anunță: România este piața pe care vrem să intrăm. Nu este exclusă cumpărarea unui jucător local

Compania are centre similare în Marea Britanie, Bonn, Dubai, Toronto și Shenzhen.

”Adevărul este că atât sectoarele private cât și cele publice nu au o bază comună de înțelegere a acestei probleme. În consecință, diverșii acționari au așteptări diferite și nu există o aliniere a responsabilităților”, a afirmat Hu într-o conferință de presă.

”La nivelul industriei nu există un set unic de standarde tehnice de securitate și nici un sistem de verificare. Acest lucru este complicat de globalizare”, a spus acesta.

Hu a arătat că un standard comun, verificat legal și tehnic, poate contribui la încrederea în  industrie.

Șeful Huawei, care s-a întâlnit luni cu comisarul pentru industria digitală, Andrus Ansip, a spus că au discutat despre posibilitatea de creare a unui standard pentru securitatea cibernetică, alături de reglementările GDPR de protecție a datelor în UE, adoptate anul trecut, care oferă europenilor un control mai mare asupra datelor lor online și care se aplică tuturor companiilor care fac afaceri cu Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
securitate cibernetica