Huawei, creștere modestă a veniturilor în prima jumătate a anului

Huawei, creștere modestă a veniturilor în prima jumătate a anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2023

Compania chineză Huawei Technologies a înregistrat o creștere modestă a veniturilor în prima jumătate a anului, infrastructura sa de bază în tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) și afacerile de consum având cea mai mare contribuție la acestea. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile au crescut cu 3,1%, la 310,9 miliarde de yuani (43,01 miliarde de dolari), față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat vineri gigantul tehnologic din Shenzhen, potrivit News.ro.

Marja de profit a Huawei a crescut la 15%, cu un profit net de 46,6 miliarde de yuani, ceea ce reprezintă, conform calculelor Reuters, o îmbunătățire de aproximativ trei ori față de anul precedent.

ULTIMA ORĂ Damen contrazice Guvernul: Ne retragem de la Mangalia. Nu ne-a contactat nimeni pentru discuții CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Damen contrazice Guvernul: Ne retragem de la Mangalia. Nu ne-a contactat nimeni pentru discuții

Un purtător de cuvânt al Huawei a declarat că îmbunătățirile în eficiența operațională, strategia de vânzări și mixul de produse al companiei au avut un impact ”foarte bun” asupra profiturilor companiei.

Activitatea de infrastructură TIC a Huawei, care include stații de bază 5G și sisteme de întreprindere, a generat venituri de 167,2 miliarde de yuani, în timp ce afacerea sa de consum, care include smartphone-uri și alte dispozitive, a contribuit cu 103,5 miliarde de yuani.

”În prima jumătate a anului 2023, afacerea noastră cu infrastructura TIC a rămas solidă, iar afacerea noastră pentru consumatori a înregistrat o creștere”, a declarat Meng Wanzhou, președintele rotativ al Huawei și fiica fondatorului său, Ren Zhengfei.

Săptămâna trecută, Richard Yu, șeful diviziei de consum al companiei, a declarat că telefoanele Huawei sunt ”pe drumul unei reveniri”, cota pe piața internă de telefonie mobilă crescând cu 76,1% în trimestrul al doilea.

TABEL Cea mai semnificativă scumpire a carburanților din ultimele luni. Prima majorare a prețului benzinei din august CITEȘTE ȘI TABEL Cea mai semnificativă scumpire a carburanților din ultimele luni. Prima majorare a prețului benzinei din august

Câteva runde de restricții din SUA privind exporturile de tehnologie fabricată în SUA au limitat Huawei la producerea de telefoane 4G de ultimă generație, ceea ce a determinat o scădere a cotei de piață a telefoanelor, cândva considerabilă, atât în țară, cât și în străinătate.

În iulie, firmele de cercetare au declarat pentru Reuters că se așteaptă ca Huawei să revină la fabricarea de smartphone-uri 5G până la sfârșitul anului, prin achiziționarea de cipuri pe plan intern, în ciuda restricțiilor din SUA.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
venituri
creștere
modest