Huawei vinde 100.000 smartphone-uri pliabile pe lună

Huawei vinde 100.000 smartphone-uri pliabile pe lună
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 ian 2020

Producătorul chinez a anunțat că, de când a lansat Mate X, a vândut în fiecare lună în jur de 100.000 de unități din acest model.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mate X, primul smartphone pliabil lansat de Huawei pare să meargă cap la cap cu Galaxy Fold, conform informațiilor oficiale oferite de cele două companii.

Cei de la Huawei susțin că, din luna noiembrie, când a intrat pe piață, Mate X s-a vândut în fiecare lună în aproximativ 100.000 de exemplare. Este adevărat și că nu au trecut decât două luni de atunci.

Mate X este disponibil deocamdată doar în China, unde costă aproximativ 2.200 euro, mai mult decât cei 2.000 euro pe care-i cere Samsung pe Galaxy Fold. În primul trimestru al acestui an, Mate X ar trebui să ajungă și în Europa.

Vânzările de iPhone au înregistrat creșteri importante în China CITEȘTE ȘI Vânzările de iPhone au înregistrat creșteri importante în China

Spre deosebire de Galaxy Fold, Mate X se pliază cu ecranul pe exterior, astfel încât ecranul rămâne vizibil și utilizabil când telefonul este pliat.

Informațiile legate de vânzările lui Galaxy Fold au fost până acum contradictorii. Inițial, șeful companiei anunțase că au fost vândute 1 milion de unități. Coreeni au revenit cu o corecție la CES, spunând că au fost vândute până acum între 400.000 și 500.000 de telefoane.

Cum Fold este disponibil din septembrie, rata vânzărilor pare să fie aproximativ aceeași pentru ambele dispozitive.

Samsung urmează să prezinte un al doilea smartphone pliabil luna viitoare, la Mobile World Congress. Tot anul acesta, Motorola va lansa un smartphone pliabil numit Razr, iar Microsoft va ieși cu tableta pliabilă Duo.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
mate x
telefon pliabil