Huawei vrea să vândă companiilor Mercedes Benz și Audi participații în divizia sa de software

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2023

Grupul chinez Huawei Technologies a întrebat Mercedes Benz și Audi (divizie a Volkswagen) dacă sunt interesate să achiziționeze mici participații în divizia sa de software și componente pentru automobile inteligente, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decizia este menită să extindă parteneriatele lor dincolo de brandurile din China. De asemenea, Huawei, afectat din 2019 de sancțiuni comerciale impuse de SUA, speră că prezența investitorilor străini îl va ajuta să apere afacerea de potențiale noi tensiuni geopolitice, susțin sursele.

Vodafone și alți mari operatori de telecomunicații din Marea Britanie sunt acuzați de suprataxarea a milioane de clienți CITEȘTE ȘI Vodafone și alți mari operatori de telecomunicații din Marea Britanie sunt acuzați de suprataxarea a milioane de clienți

Huawei a avut în ultimele săptămâni discuții preliminare cu Mercedes, iar companiei germane i s-a oferit o participație între 3% și 5%, valoarea urmând să fie negociată. Dar Mercedes nu este interesată, în timp ce nivelul de interes al Audi față de oferta Huawei nu a putut fi determinat imediat, adaugă sursele. Totuși, este posibil ca Audi și Huawei să dezvolte împreună tehnologii de conducere autonomă pentru Audi. Acele tehnologii ar urma să fie utilizate la vehiculele destinate din 2025 pieței din China și care ar urma să fie produse de societatea mixtă dintre Audi și FAW Group, conform surselor.

Grupul chinez a anunțat luna trecută separarea de divizia sa Intelligent Automotive Solution (IAS), care intenționa să devină echivalentul furnizorului german Bosch de componente pentru vehicule electrice inteligente, într-o nouă companie care va primi cele mai importante tehnologii și resurse ale fostei divizii, scrie Agerpres.

Principalul partener auto Chongqing Changan Automobile va deține până la 40% din noua firmă, a informat Changan Auto, într-un comunicat de presă, în care nu au fost dezvăluite însă detaliile financiare ale tranzacției.

Grupul Emirates a început să caute specialiști IT în România CITEȘTE ȘI Grupul Emirates a început să caute specialiști IT în România

Alte surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au precizat anterior că noua divizie ar urma să fie evaluată între 28 și 25 miliarde de dolari.

Inițial, șefii de la Huawei și-au pus speranțe mari că noua divizie din domeniul automobilelor inteligente va fi un nou motor de creștere. Huawei a investit trei miliarde de dolari în noua divizie de la înființare și între timp a creat o echipă de R&D de aproximativ 7.000 de persoane. Însă, aceasta a devenit singura divizie care înregistrează pierderi din cele șase divizii principale ale Huawei și în prima jumătate a acestui an a realizat venituri de un miliard de yuani, o mică parte din veniturile totale de 310,9 miliarde de yuani realizate de întregul grup.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
mercedes benz
audi