VIDEO Zuckerberg a prezentat prototipul unei căști VR wireless, mai ieftină ca Oculus Rift

VIDEO Zuckerberg a prezentat prototipul unei căști VR wireless, mai ieftină ca Oculus Rift
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 oct 2016

La cea de a treia conferință Oculus Connect, dedicată programatorilor și creatorilor de echipamente IT din segmentul realității virtuale (VR), Mark Zuckerberg a prezentat un prototip pentru un nou dispozitiv VR, care va costa mai puțin ca Oculus Rift și va avea avantajul unei mobilități depline.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Noul dispoziv arată la fel ca Oculus Rift, însă este complet autonom, astfel că nu necesită conexiune prin cablu la PC și nici nu depinde de smartphone, precum Gear VR de la Samsung sau Daydream de la Google.

Prototipul prezentat de fondatorul Facebook este echipat cu un tracker intern pentru a urmări mișcările utilizatorului și a-i oferi un grad de imersiune cât mai ridicat.

"Cred că există un spațiu perfect între acestea (dispozitivele VR de tip Samsung Gear și Oculus Rift - n.r.) ", a spus Zuckerberg participanților la conferință, descriind noul dispozitiv drept "un produs VR de înaltă calitate, care este accesibil și pe care îl poți lua cu tine".

Șeful Facebook a subliniat că, deocamdată, Oculus standalone este doar la stadiul de prototip, însă a oferit audienței o scurtă avanpremieră cu ajutorul unei demonstrații live.

VIDEO Zuckerberg a prezentat prototipul unei căști VR wireless, mai ieftină ca Oculus Rift

Zuckerberg a prezentat noile avatare ce vor putea fi "modelate" să semene cu utilizatorul și care vor fi lansate în decembrie, odată cu mult-așteptatul controller Oculus Touch pentru casca de realitate virtuală Oculus Rift, a preluat un apel video de la soția sa, Priscilla Chan, în timp ce “vizita” camera în care se afla câinele familiei (botezat “Bestia”) și a făcut chiar și un selfie în care apare sub forma avatarului său alături de Priscilla, fotografie postată imediat pe Facebook.

Înregistrarea prezentării noului dispozitiv poate fi urmărită mai jos:

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
casca vr
realitate virtuala
prototip
oculus
standalone