Idee lansată - Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale de socializare X din Uniunea Europeană. Musk neagă

Idee lansată - Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale de socializare X din Uniunea Europeană. Musk neagă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2023

Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale de socializare X - cunoscută anterior sub numele de Twitter - din Uniunea Europeană, conform unei relatări media, citată de DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miliardarul din domeniul tehnologiei este nemulțumit de Legea UE privind serviciile digitale (DSA), a scris joi site-ul Business Insider, citând o persoană familiarizată cu compania, scrie Agerpres.

ANUNȚ Netflix crește prețurile în Statele Unite și alte piețe CITEȘTE ȘI ANUNȚ Netflix crește prețurile în Statele Unite și alte piețe

Miliardarul sud-african Elon Musk a negat însă că ia în considerare închiderea rețelei de socializare „X” în Europa din cauza reglementărilor mai stricte de aici comparativ cu Statele Unite și alte părți ale lumii.

Actul legislativ privind serviciile digitale obligă marile platforme online să ia măsuri consecvente și rapide împotriva discursurilor care incită la ură, printre altele.

X a primit recent o listă de întrebări din partea Comisiei Europene, care dorește să afle mai multe despre modul în care platforma de socializare își îndeplinește obligațiile.

Solicitarea Comisiei a urmat dovezilor că apelurile la violență și dezinformarea s-au răspândit pe X după atacul asupra Israelului comis de organizația extremistă palestiniană Hamas.

Comisarul UE Thierry Breton s-a referit, printre altele, la rapoarte privind imagini și înregistrări de jocuri video trucate care au fost prezentate ca înregistrări reale. Încălcările DSA sunt pasibile de sancțiuni grele.

TABEL Bucureștiul dispune de o rezervă substanțială de terenuri care nu sunt utilizate CITEȘTE ȘI TABEL Bucureștiul dispune de o rezervă substanțială de terenuri care nu sunt utilizate

Conform Business Insider, Musk a discutat despre a face X să nu mai fie disponibilă în UE sau să blocheze accesul utilizatorilor din regiune.

Musk, născut în Africa de Sud, a concediat mai mult de jumătate din forța de muncă după ce a cumpărat compania numită anterior Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari în 2022. Echipele responsabile cu controlul conținutului au fost, de asemenea, puternic afectate.

Magnatul stabilit acum în SUA, care are opinii politice de dreapta, a susținut că Twitter a restricționat excesiv libertatea de exprimare înainte de preluare.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
x
twitter