Începând de astăzi, orice site care nu folosește HTTPS va fi marcat ca nesigur în Chrome

Începând de astăzi, orice site care nu folosește HTTPS va fi marcat ca nesigur în Chrome
scris 24 iul 2018

Site-urile care încă folosesc protocolul HTTP ar putea pierde vizitatori, după ce Google a decis ca începând de astăzi Chrome să afișeze notificări care avertizează că aceste site-uri sunt nesigure.

Dacă până acum Chrome își avertiza utilizatorii cu privire la securitatea precară a site-urilor care includ câmpuri de date și folosesc vechiul protocol HTTP, acum notificarea va fi afișată pentru absolut orice site care nu a trecut la HTTPS.

Notificarea va consta într-un mesaj scurt, afișat în bara de adrese, care va scrie „Nesigur” sau „Not Secure”, în funcție de limba de afișare aleasă pentru interfața grafică a browser-ului.

Avertizarea din Chrome, care este cel mai popular browser web la ora actuală, reprezintă o schimbare importantă, deoarece pune și mai multă presiune pe site-urile care încă folosesc HTTP.

Google va lansa mai multe dispozitive noi alături de seria Pixel 3 de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Google va lansa mai multe dispozitive noi alături de seria Pixel 3 de smartphone-uri

Protocolul HTTPS criptează traficul dintre utilizator și server, ceea ce face dificilă interceptarea comunicațiilor de către hackeri sau instituții oficiale.

Multe site-uri au făcut rapid tranziția la HTTPS, cu ajutorul unor servicii precum Let’s Encrypt, care oferă gratuit certificate SSL/TLS.

Există însă destule site-uri care nu au făcut acest lucru. Conform CloudFlare, aproximativ 157.000 de site-uri importante (cu trafic mare) nu au trecut la protocolul HTTPS.

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
google
https