INFOGRAFIC România, locul 1 în lume în funcție de raportul preț/viteză la internet. Unde este cel mai piperat cost

INFOGRAFIC România, locul 1 în lume în funcție de raportul preț/viteză la internet. Unde este cel mai piperat cost
scris 1 apr 2020

România se situează pe primul loc în funcție de raportul preț/viteză al conexiunilor la internet în bandă largă, arată un nou clasament global. Internauții români plătesc de două ori mai puțin decât utilizatorii de internet din Lituania, stat aflat pe poziția secundă.

Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T. CITEȘTE ȘI Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T.

Serviciile de internet fix din România sunt printre cele mai rapide și mai ieftine din lume, iar utilizatorii primesc cele mai multe pachete de date pentru cei mai puțini bani, potrivit unui studiu realizat de vouchercloud, o companie britanică ce oferă coduri de vouchere pentru cumpărături online, deținută de platforma de e-comerț Groupon.

Studiul analizează costul mediu per Mbps în 159 de țări, pe baza datelor speetest.net privind viteza globală medie de internet în luna ianuarie și a tarifelor medii pentru conexiuni broadband publicate de cable.co.uk.

Majoros, Telekom: Nu dăm afară salariați și nu trimitem în șomaj. Am putea avea probleme dacă clienții încep să nu plătească pentru că nu au unde CITEȘTE ȘI Majoros, Telekom: Nu dăm afară salariați și nu trimitem în șomaj. Am putea avea probleme dacă clienții încep să nu plătească pentru că nu au unde

România are cel mai mic cost per Mbps, de 0,05 dolari, fiind urmată în clasament de Lituania (0,11 dolari), Rusia (0,12 dolari), Ungaria și Ucraina (ambele 0,13 dolari).

Cel mai piperat cost este suportat de utilizatorii din Yemen, care plătesc peste 800 dolari/Mbps.

La capitolul viteză de descărcare, România ocupă locul al patrulea în lume, cu o viteză medie în broadband de 148,98 Mbps, după Singapore (202,21 Mbps), Hong Kong (169,78 Mbps) și Monaco (148,98 Mbps).

În medie, utilizatorii români plătesc puțin peste 8 dolari (35 lei) pe lună pentru conexiunea la internet, ușor peste tarifele practicate în Siria (6,60 dolari), Ucraina (6,64 dolari) și Rusia (7,35 dolari).

Top 25 țări cu cel mai bun cost/Mbps:

INFOGRAFIC România, locul 1 în lume în funcție de raportul preț/viteză la internet. Unde este cel mai piperat cost

viewscnt
Afla mai multe despre
internet fix
internet broadband
raport pret viteza
internauti
cost mbps
vouchercloud
clasament global