Statele Unite vor permite companiilor americane să colaboreze cu Huawei pentru stabilirea standardelor pentru rețelele 5G

Statele Unite vor permite companiilor americane să colaboreze cu Huawei pentru stabilirea standardelor pentru rețelele 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2020

Statele Unite își vor modifica legislația pentru a permite companiilor americane să colaboreze cu grupul chinez Huawei la stabilirea standardelor pentru rețelele 5G, potrivit unor persoane apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Departamentul pentru Comerț și alte agenții au aprobat amendamentul, iar acesta urmează să fie publicat în Registrul Federal, au spus persoanele, scrie News.ro.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Secretar General APIA: Estimările arată pentru acest an o scădere europeană de 26% și o creștere chiar cu 2 cifre pentru anul viitor. Rabla are însă limitări CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Secretar General APIA: Estimările arată pentru acest an o scădere europeană de 26% și o creștere chiar cu 2 cifre pentru anul viitor. Rabla are însă limitări

Departamentul pentru Comerț nu a răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii. Un purtător de cuvând al grupului Huawei nu a comentat imediat informația.

Amendamentul survine la mai puțin de un an de când Statele Unite au plasat Huawei pe o listă neagră de entități a Departamentului pentru Comerț care restricționează vânzările de bunuri și tehnologie americană către compania chineză, din motive de securitate națională.

Oficiali din industrie au spus că măsura nu trebuie văzută ca un semn de slăbiciune a hotărârii SUA față de Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații la nivel mondial.

Aceștia au explicat că includerea Huawei pe lista respectivă a avut efecte contrare în stabilirea standardelor care permit companiilor să dezvolte specificații pentru ca echipamentele fabricate de companii ddiferite să funcționeze împreună.

În condițiile în care companiile americane nu mai sunt sigure ce tehnologie sau informații pot împărtăși în urma includerii Huawei pe lista neagră, unele dintre ele nu s-au mai implicat în negocierile legate de standarde, conferind Huawei un cuvânt mai mare în unele organisme referitoare la standarde.

Amendamentul ”va reprezenta un ajutor semnificativ pentru ca firmele americane să își poată păstra pozițiile de lideri în grupurile care stabilesc standardele internaționale, fără să afecteze obiectivele guvernului referitoare la Huawei”, a declarat un avocat comercial din Washington, Kevin Wolf.

Luna trecută, Reuters a relatat în exclusivitate despre amendamentul pregătit, care urma să fie aprobat.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g