Instagram va implementa mai multe protecții pentru copii

Instagram va implementa mai multe protecții pentru copii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iul 2021

Platforma socială deținută de Facebook anunță de serie măsuri care vizează creșterea securității și intimității celor mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul rând, toate conturile create începând de săptămâna aceasta de cei sub 18 ani vor fi, în mod implicit, private. Asta înseamnă că doar persoanele care primesc aprobarea expresă a utilizatorului pot vedea conținutul postat de acesta și îi pot trimite mesaje.

În același timp, minorilor care au deja cont le va fi afișată o notificare prin care aceștia vor fi încurajați să-și configureze contul pentru a fi privat.

Apple repară o nouă vulnerabilitate exploatată de hackeri CITEȘTE ȘI Apple repară o nouă vulnerabilitate exploatată de hackeri

Instagram a fost forțată să ia aceasta măsură de autoritatea pentru ptotecția datelor din Marea Britanie, unde legislația prevede că platformele online trebuie să seteze ca private conturile celor sub 18 ani.

Totodată, Instagram implementează un sistem automatizat care detectează conturile suspicioase ce încearcă să ia legătura cu minorii. Contul unui adult care este raportat de mai mulți copii, va fi automat blocat.

Tot pentru cei sub 18 ani, Instagram promite că va limita posibilitățile de targetare cu reclame, punând la dispoziția advertiserilor mai puține categorii de informații pe baza cărora să fie setate campaniile ce-i vizează pe cei mici.

În paralel, Instagram spune că lucrează la un instrument menit să depisteze singur conturile minorilor, fără a le cere acestora să trimită copii ale actelor de identitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
copii