Intel își va scumpi produsele la toamnă

Intel își va scumpi produsele la toamnă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iul 2022

Procesoarele și celelalte produse vândute de Intel ar putea costa mai mult din toamnă, după ce compania va opera o scumpire semnificativă a acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Intel le-a transmis partenerilor că urmează să-și scumpească produsele la toamnă, conform unor surse citate de Nikkei. Vor fi scumpite o gamă întreagă de produse, de la procesoare pentru servere și PC-uri, până la cipuri pentru Wi-Fi.

În mesajul către parteneri, Intel spune că este nevoită să opereze această cumpire pentru a acoperi costurile în creștere de producție și cu materiile prime, care au devenit și ele mai scumpe în ultimele luni.

Microsoft se va ocupa de reclamele de pe Netflix CITEȘTE ȘI Microsoft se va ocupa de reclamele de pe Netflix

Compania încă evaluează procentele de scumpire ce vor fi aplicate pentru fiecare categorie de produs - cel mai probabil vor fi aplicate scumpiri diferite pe categorii de produse.

Însă, aceleași surse citate de Nikkei spun că scumpirile vor fi de la sub 10%, la peste 20% în unele cazuri.

Producătorii de PC-uri, în special, vor fi puși într-o situație foarte dificilă de scumpirea pe care Intel o va opera. Deja cererea de PC-uri a scăzut masiv față de anii trecuți, iar aceștia se plâng de numărul mare de produse rămase pe stoc.

O eventuală scumpire a produselor Intel, care se va reflecta și în prețul de vânzare al PC-urilor și componentelor, va face și mai mult rău acestei piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
cipuri
scumpire