Interdicția impusă de administrația Trump cu privire la aplicația TikTok, blocată de un judecător federal

Interdicția impusă de administrația Trump cu privire la aplicația TikTok, blocată de un judecător federal
scris 31 oct 2020

Interdicția impusă de administrația Trump cu privire la descărcarea aplicației chineze TikTok, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 12 noiembrie, a fost blocată de un judecător federal, scrie Variety, preluată de News.ro.

Cazul a fost adus în fața curții de trei creatori TikTok, care au susținut că ordinul executiv al președintelui Trump prin care era stabilită o interdicție completă a aplicației în SUA încalcă dreptul la libertatea de expresie, stipulat în Primul Amendament.

Casa Albă susține că TikTok reprezintă o amenințare la securitatea națională.

Fitch a confirmat ratingul României la \ CITEȘTE ȘI Fitch a confirmat ratingul României la "BBB minus", cu perspectivă negativă

Hotărârea preliminară de vineri de a bloca interdicția a fost dată de judecătorul districtual Wendy Beetlestone din Pennsylvania, care a scris că reclamanții „au demonstrat posibilitatea clară de daune ireparabile”. Ea a mai remarcat faptul că descrierile făcute de Guvernul american referitor la amenințarea pe care o reprezintă aplicația TikTok sunt formulate „ipotetic”, astfel, nu a putut descoperi riscul prezentat.

Decizia a venit după ce, pe 28 septembrie, un alt judecător a blocat interdicția de descărcare a TikTok în SUA cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare.

Cei trei creatori de conținut TikTok în cazul din Pennsylvania - Douglas Marland, Cosette Rinab și Alec Chambers - au deschis proces președintelui Donald Trump și lui Willbur Ross, secretarul american al Comerțului, pe 18 septembrie.

TikTok este folosită de peste 100 de milioane de americani și 50 de milioane o folosesc zilnic, potrivit documentelor depuse în proces.

Un Halloween de speriat pentru hotelieri în acest an CITEȘTE ȘI Un Halloween de speriat pentru hotelieri în acest an

Interdicția le-ar aduce creatorilor de conținut mari pierderi bănești. Rinab a declarat că realizează clipuri pentru branduri de modă și alte companii și câștigă între 5.000 și 10.000 de dolari pentru fiecare, în timp ce Chambers a câștigat 12.000 de dolari promovând doar un brand.

Reprezentanții TikTok au transmis, în urma hotărârii de vineri, că sunt „profund impresionați de sprijinul arătat de creatori”.

Compania chineză ByteDance a ajuns în luna septembrie la un acord provizoriu cu Oracle și Walmart pentru a muta sediul general în Statele Unite și pentru crearea TikTok Global, estimată la 60 de miliarde de dolari. Guvernele chinez și american trebuie să își dea acceptul. Trump a spus că „binecuvântează” acordul preliminar.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok interdictie sua
tiktok interzis donald trump
tiktok china