Investitorii instituționali din SUA nu vor includerea proprietarului Snapchat în indicii S&P Dow Jones și MSCI

Investitorii instituționali din SUA nu vor includerea proprietarului Snapchat în indicii S&P Dow Jones și MSCI
scris 8 mar 2017

O organizație care reprezintă investitori instituționali importanți din SUA  încearcă să convingă S&P Dow Jones și MSCI să nu includă Snap, compania din spatele aplicației Snapchat, în indicii pe care îi furnizează, din cauza faptului că vinde acțiuni fără drept de vot, informează Reuters.

Ambii furnizori au anunțat că analizează includerea Snap în indici importanți, ca S&P 500 și MSCI USA Index.

Snap, dezvoltatorul aplicației multimedia pentru mobil Snapchat, a atras, săptămâna trecută, 3,4 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice inițiale (IPO). Compania a scos la vânzare 200 de milioane de acțiuni clasa A, care nu au asociate drepturi de vot. Evan Spiegel și Bobby Murphy, cofondatori ai companiei, vor avea, în continuare, peste 80% din drepturile de vot, deținând acțiuni clasa C, ceea ce îi nemulțumește pe unii investitori.

“Se tranzacționează pe piețele publice, dar nu oferă publicului niciun cuvânt de spus. Ceea ce am vrea să vedem e ca indicii să excludă, cel puțin, noile companii care nu oferă drept de vot”, spune Amy Borrus, director adjunct la Consiliul Investitorilor Instituționali din SUA.

Google aduce modificări importante magazinului de aplicații pentru Android CITEȘTE ȘI Google aduce modificări importante magazinului de aplicații pentru Android

Consiliul Investitorilor Instituționali se va întâlnim săptămâna viitoare, cu reprezentanți ai &P Dow Jones Indices și MSCI, pe care speră să îi convingă să excludă sau, cel puțin, să nu mai includă în indicii lor companii care nu oferă drepturi de vor investitorilor.

David Blitzer, managing directorla S&P Dow Jones spune că oricum nu va adăuga Snap într-un indice important mai devreme de 6-12 luni după IPO, iar, în perioada următoare, va analiza și structura voturilor în companie.

MSCI a declarat, pe 2 martie, că Snap poate fi inclusă în indici ca MSCI USA, dar, următoarea zi, a revenit asupra afirmațiilor, spunând că, după o analiză mai detaliată, compania nu a îndeplinit toare criteriile. MSCI va analiza din nou o eventuală includere a Snap în luna mai și așteaptă, între timp, feedback din partea investitorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
snapchat
snap
actiuni
vot
msci
s&p dow jones
s&p 500
indici
ipo