iOS va putea blura automat imaginile cu nuditate primite de copii

iOS va putea blura automat imaginile cu nuditate primite de copii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 nov 2021

Următorul update notabil de iOS le va oferi părinților opțiunea de a blura automat pozele pe care le primesc cei mici și care au conținut sexual explicit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă versiune beta de iOS, 15.2, următorul update important pentru sistemul de operare folosit de iPhone, include o nouă opțiune de protecție a celor mici, anunțată inițial de Apple în august.

Imaginile primite de copii prin Messages vor putea fi scanate pentru identificarea conținutului sexual explicit, care va fi blurat automat înainte să ajungă să fie văzut de micul destinatar.

WhatsApp modifică, din nou, politicile privind intimitatea CITEȘTE ȘI WhatsApp modifică, din nou, politicile privind intimitatea

Copilului îi va fi un afișat un mesaj prin care i se va explica de ce a fost blurată imaginea, însă acesta va putea să dezactiveze blurarea pentru a vedea imaginea.

În plus, spre deosebire de anunțul făcut de Apple în august, părintele nu va mai fi notificat atunci când cel mic alege să vadă o imagine în care a fost detectat conținut sexual explicit.

De notat că viitoarea facilitate va fi folosită în aplicația Messages și nu va controla conținutul altor aplicații de comunicare, precum WhatsApp sau Telegram.

Noua facilitate este opțională și trebuie activată manual de către unul dintre părinți. Aceasta va fi parte a sistemului Family Sharing și va include resurse prin care cei mici pot cere ajutor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ios
copii
messages