Jocurile mobile atrag în continuare mai mulți bani decât înainte de pandemie. Cel mai popular joc mobil

Jocurile mobile atrag în continuare mai mulți bani decât înainte de pandemie. Cel mai popular joc mobil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iun 2021

Producătorii de jocuri mobile continuă să câștige din ce în ce mai mulți bani, ultimul trimestru aducându-le acestora venituri mai mari cu 40% decât înainte de izbucnirea pandemiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru al acestui an, industria de jocuri mobile a câștigat, în medie, pe săptămână 1,7 miliarde de dolari, conform unui studiu realizat, împreună, de IDC și App Annie.

Cifra este cu 40% mai mare comparativ cu T4 2019, ultimul trimestru dinainte de pandemie.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Creșterea veniturilor vine pe fondul creșterii numărului de download-uri, încurajat la rândul lui de pandemie. Comparativ cu T4 2019, în T1 2021 jocurile au înregistrat cu 30% mai multe download-uri.

Statele Unite și Germania sunt țările care au adus cei mai mulți bani pentru producători în America de Nord și Europa de Vest, în vreme ce Turcia și Arabia Saudită au crescut cel mai mult din restul lumii, cu excepția regiunii Asia-Pacific.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Pandemia a avantajat jocurile mobile mai mult decât celelalte platforme. În fapt, anul acesta se așteaptă ca veniturile jocurilor mobile să fie de 2,9 ori mai mari decât ale jocurilor de PC și de 3,1 ori mai însemnate decât cele ale jocurilor de console.

Raportul arată că avantajul jocurilor mobile vine și din faptul că acestea au început să se apropie, ca nivel de gameplay și grafică, din ce în ce mai mult de jocurile dezvoltate pentru console.

Cel mai popular joc mobil în primul trimestru al acestui an a fost Roblox, urmat de Genshin Impact (premiat recent de Apple pentru design) și Coin Master.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
ios
android
smartphone
tablete