KKR ar putea oferi cel puțin 16 miliarde de dolari pentru divizia de cipuri a Toshiba

KKR ar putea oferi cel puțin 16 miliarde de dolari pentru divizia de cipuri a Toshiba
scris 8 mai 2017

Fondul KKR discută cu Toshiba lansarea unei oferte preventive de preluare a diviziei de cipuri a companiei japoneze, de cel puțin 16 miliarde de dolari, care ar accelera vânzarea și ar pune capăt negocierilor cu alți posibili cumpărători, potrivit unor persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Toshiba este în favoarea unei propuneri din partea KKR și a Innovation Network din Japonia pentru că ar simplifica aprobările din partea autorităților de reglementare și încasarea banilor, au spus persoanele, scrie News.ro.

KKR și partenerii săi, între care Development Bank of Japan, au indicat că ar plăti 1.800 (16 miliarde dolari) - 2.100 miliarde de yeni, a spus una dintre surse.

Directorul general al companiei Western Digital urmează să meargă în Japonia în această săptămână pentru a discuta alăturarea la grupul ofertant, a spus o altă persoană.

Toshiba nu a decis dacă să accepte oferta KKR și ar putea continua licitația, au arătat sursele.

Purtătorii de cuvânt ai companiilor implicate au refuzat să comenteze.

Facebook ar putea lansa luna viitoare primele sale seriale originale CITEȘTE ȘI Facebook ar putea lansa luna viitoare primele sale seriale originale

Între ofertanții rivali se numără Hon Hai Precision Industry din Taiwan, SK Hynix  din Coreea de Sud și Broadcom.

Toshiba vinde active pentru a acoperi deficitul produs în bilanțul contabil de pierderile uriațe ale diviziei nucleare americane Wastinghouse.

Divizia producătoare de cipuri pentru telefoane mobile și alte dispozitive este cel mai valoros activ al Toshiba, care vrea să finalizeze vânzarea până în martie 2018.

Valoarea acțiunilor Toshiba s-a înjumătățit începând din decembrie, când a grupul a avertizat că divizia nucleară va înregistra pierderi de mai multe miliarde de dolari. Titlurile Toshiba ar putea fi delistate de la bursa din Tokyo, unde au scăzut luni cu 0,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
kkr
cip
toshiba