Lansarea primei căști Apple de VR/AR a fost subiect de dispută în cadrul companiei

Lansarea primei căști Apple de VR/AR a fost subiect de dispută în cadrul companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 mar 2023

Șefii Apple au decis meargă înainte cu lansarea anul acesta a primei căști de realitate mixtă a companiei, în ciuda opoziției întâmpinate din partea departamentului de design industrial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Data intrării Apple pe segmentul produselor de AR/VR a fost subiect de dispute în cadrul companiei, conform informațiilor apărute în spațiul public. Pe de o parte, departamentul de design a susținut că Apple ar trebui să mai aștepte, iar pe de altă parte, operațiunile, susținute de șeful companiei, au preferat ca acest eveniment să aibă loc anul acesta.

Șefii echipei de design industrial nu au fost mulțumiți cu lansarea unei căști care se pare că va fi atât groasă, cât și grea. Aceștia ar fi dorit ca Apple să aștepte până când tehnologia să permită dezvoltarea unei perechi subțiri de ochelari de AR.

App Store are un nou sistem de prețuri CITEȘTE ȘI App Store are un nou sistem de prețuri

Doleanța designerilor a fost ascultată de șeful companiei, Tim Cook, însă, acesta i-a dat dreptate Jeff Williams, conducătorul operațiunilor, care vrea ca lansarea primei căști de realitate mixtă a companiei să aibă loc anul acesta.

După plecarea lui Jony Ive, în 2019, polii de influență în cadrul companiei s-au inversat. Designerii nu mai sunt cei care au ultimul cuvânt în ceea ce privește produsele. În schimb, cântărește din ce în ce mai greu cuvântul celor de la operațiuni.

Conform mai multor surse, casca pe care Apple se pregătește să o lanseze se află în construcție de șapte ani, de două ori mai mult decât a durat procesul de dezvoltare a iPhone-ului.

Apple s-ar aștepta la vânzarea unui milion de unități în primul an pe piață a căștii. Asta și din cauză că prețul ar urma să fie în jurul a 3.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
casca
vr
ar