LG nu renunță la divizia de smartphone-uri

LG nu renunță la divizia de smartphone-uri
scris 5 feb 2019

Într-o încercare de combatere a zvonurilor care au succedat ultimilor pierderi financiare anunțate de LG, șeful companiei a negat public o ieșire de pe piața de smartphone-uri.

Divizia de smartphone-uri deținută de LG are deja 15 trimestre de când operează pe pierdere. Compania coreeană a decis deja să se retragă din China, una dintre cele mai importante dar și mai competitive piețe din lume.

Circulă, de asemenea, informații neoficiale care vorbesc despre o retrage a LG și de pe alte piețe, pentru diminua pierderile. Există chiar voci care spun că LG s-ar putea retrage de tot de piața smartphone-urilor.

Însă, șeful companiei, Qiao Yujin, a ieșit public și a declarat că, în ciuda pierderilor din ultimii ani a diviziei de smartphone-uri, LG nu va renunța la aceasta.

Galaxy S10 va fi unul din primele smartphone-uri compatibile cu Wi-Fi 6 CITEȘTE ȘI Galaxy S10 va fi unul din primele smartphone-uri compatibile cu Wi-Fi 6

Yujin a spus că portofoliul companiei include o gamă largă de produse, de la mașini la televizoare și echipamente casnice și că, în ecosistemul Internet of Things pe care îl construiește, smartphone-urile vor juca un rol esențial.

“Nu am luat niciodată în considerare ieșirea de pe piața smartphone-urilor” a declarat cu subiect și predicat șeful LG.

Divizia de smartphone-uri a companiei coreene se află deja la al treilea an de pierderi și în al doilea an de restructurare, proces care va continua și anul viitor.

LG Mobile a pierdut 1,1 miliarde de dolari în 2016, 644 milioane de dolari în 2017 și 440 de milioane de dolari în 2018.

Cifrele arată că LG Mobile a reușit în ultimii doi ani să-și reducă pierderile. După trei ani de restructurare, 2020 ar putea fi primul an în care divizia de telefoane a producătorului coreean să nu mai aibă pierderi financiare.

Și cota de piață LG a scăzut în ultimii ani. Conform Strategy Analytics, în al treilea trimestru al anului trecut LG mai deținea doar 1,9% din piața de smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
lg
smartphone