Livrările unor produse Apple, precum și ale laptop-urilor Dell și Lenovo ar putea întârzia din cauza restricțiilor pentru Covid-19 din China

Livrările unor produse Apple, precum și ale laptop-urilor Dell și Lenovo ar putea întârzia din cauza restricțiilor pentru Covid-19 din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2022

Livrările unor produse Apple, precum și ale laptop-urilor Dell și Lenovo ar putea înregistra întârzieri dacă restricțiile impuse în China pentru a ține sub control răspândirea Covid-19 vor persista, au spus analiștii, deoarece măsurile obligă montatorii să își oprească activitățile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Măsurile Chinei de a opri răspândirea Covid-19 au blocat autostrăzile și porturile, au blocat muncitorii și au lăsat nenumărate fabrici în așteptarea aprobării guvernului pentru redeschidere - întreruperi care se răspândesc prin lanțurile globale de aprovizionare, scrie News.ro.

Un furnizor al Apple, Pegatron, a declarat săptămâna aceasta că va suspenda activitățile fabricilor din Shanghai și Kunshan, unde, potrivit experților în lanțul de aprovizionare, produce iPhone 13, seria iPhone SE și alte modele mai vechi.

Quanta Computer, care produce aproximativ trei sferturi din Macbook-urile Apple la nivel global, a oprit, de asemenea, operațiunile, ceea ce ar putea afecta livrările mai grav, au spus analiștii.

Impactul final asupra lanțului de aprovizionare al Apple este incert și depinde de factori, inclusiv de cât de mult persistă blocajele.

De asemenea, compania poate lua în considerare redirecționarea producției din Shanghai și Kunshan către fabrici din altă parte, cum ar fi fabrica Shenzhen, care în prezent nu este blocată, au spus analiștii.

Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk CITEȘTE ȘI Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk

”Apple ar putea lua în considerare transferul comenzilor de la Pegatron la Foxconn, dar ne așteptăm ca volumul să fie limitat din cauza problemei de logistică și a dificultății de ajustare a echipamentelor”, a declarat Eddie Han, un analist senior la Isaiah Research, din Taipei.

Foxconn este numele comercial al Hon Hai Precision Industry.

În cel mai rău caz, Pegatron ar putea rămâne în urmă cu producția a 6 milioane până la 10 milioane de iPhone-uri, dacă restricțiile vor dura două luni și Apple nu va putea redirecționa comenzile, a spus Han.

Apple nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Directorii egenerali ai Huawei Technologies și Xpeng au semnalat costuri economice uriașe dacă fabricile din Shanghai nu vor putea relua producția în curând.

Shanghai se apropie de a treia săptămână de izolare și nu a arătat niciun semn de redeschidere largă.

Forrest Chen, manager de cercetare la Trendforce, a declarat pentru Reuters că, dacă blocajele vor fi ridicate în câteva săptămâni, există încă o șansă de recuperare. Cu toate acestea, ”dacă blocarea va dura mai mult de două luni, nu va exista nicio modalitate de a recupera producția pierdută. În acel moment, după ridicarea carantinei, ar exista o lipsă de utilizatori finali”, a spus el.

Opera Crypto Browser, disponibil pe iPhone CITEȘTE ȘI Opera Crypto Browser, disponibil pe iPhone

Unii furnizori pot redirecționa producția. Unimicron Technology, care produce plăci de circuite imprimate pentru companii, inclusiv pentru Apple, a declarat pentru Reuters că impactul blocării activității Kunshan a fost minor până acum și că se poate baza pe alte fabrici din provincia Hubei și Taiwan pentru a susține producția.

Dar logistica și transportul rămân o problemă la nivel național, deoarece orașele din China adoptă noi măsuri.

Un proprietar de fabrică din Kunshan a declarat pentru Reuters că guvernul districtual a anunțat un protocol pentru redeschidere, dar nu a furnizat o dată pentru implementare. Producătorii de laptopuri ar putea avea, de asemenea, de suferit, inclusiv Compal Electronics, o companie din Taiwan care produce computere pentru Dell Technologies și Lenovo Group, la fabricile sale din Kunshan.

Chen estimează că aproximativ 50% din producția de laptopuri Compal se află în Kunshan. Compal a declarat vineri pentru Reuters că nu a oprit producția în Kunshan.

Dell și Lenovo nu au răspuns la e-mailurile care solicită comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
dell
lenovo
covid-19