Logo Software, cea mai mare companie furnizor independent de software din Turcia, cumpără TotalSoft, o tranzacție de peste 30 milioane euro

Logo Software, cea mai mare companie furnizor independent de software din Turcia, cumpără TotalSoft, o tranzacție de peste 30 milioane euro
scris 2 sep 2016

Logo Software Investment, cea mai mare companie furnizor independent de software din Turcia, va cumpăra firma TotalSoft, producător de software din România, într-o tranzacție de peste 30 de milioane de euro.

TotalSoft este controlat de fondul grec de investiții Global Finance, care a preluat firma în urmă cu 10 ani.

Liviu Drăgan, fondatorul companiei TotalSoft, va rămâne în continuare la conducerea companiei în calitate de CEO. 

Logo Software Investment S.A.- filială a Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ș. va achiziționa 100% din acțiunile TotalSoft pentru o valoare a întreprinderii de 30 milioane euro și o valoare a capitalurilor proprii de 30,25 milioane euro.

TotalSoft a avut un EBITDA de 3,48 milioane euro în 2015 și se estimează că va avea un EBITDA de 4,3 milioane euro în 2016, ceea ce se traduce printr-un multiplu de EBITDA de 8,6x, pe baza rezultatelor din 2015 și un multiplu estimat de EBITDA de 7,0x pe baza nivelului de EBITDA 2016.

Achiziția va fi finanțată în lichidități (57%) și finanțare bancară (43%).

Raport al unui expert străin despre ANAF: Inspectori nespecializați, controale pe criterii neîntemeiate cu rezultate modeste, intruziune neobișnuită a Curții de Conturi CITEȘTE ȘI Raport al unui expert străin despre ANAF: Inspectori nespecializați, controale pe criterii neîntemeiate cu rezultate modeste, intruziune neobișnuită a Curții de Conturi

Afacerea este argumentată prin faptul că piața EAS (suite de aplicații pentru întreprinderi) din România promite o creștere anuală de peste 9% a ratei de creștere medii anuale (CAGR) în euro în următorii 5 ani.

TotalSoft, cu portofoliul de clienți la nivel de întreprindere, este lider de piață, fiind una dintre puținele companii care oferă servicii end to end. Vânzările internaționale au reprezentat 24% din totalul vânzărilor în 2015.

Anul trecut, TotalSoft a raportat venituri de 21,3 milioane euro și un EBITDA de 3,48 milioane euro. În primele 6 luni ale acestui an, TotalSoft a realizat venituri de 10,65 milioane euro și EBITDA de 1,97 milioane euro.

Achiziția TotalSoft este estimată că va permite o creștere a Logo pe piețele internaționale și obținerea unei poziții competitive pe verticale specializate, cum ar fi servicii financiare, leasing, medical și agricultură, în condițiile oportunităților oferite de expertiza avansată a echipei de cercetare și dezvoltare din România și a transferului de know-how din partea Logo pe zona IMM-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
totalsoft
logo software
turcia