Mai bine de jumătate de milion de conturi Roku au fost sparte de hackeri

Mai bine de jumătate de milion de conturi Roku au fost sparte de hackeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 apr 2024

Roku anunță că, în urma unui nou incident de securitate, hackerii au reușit să compromită peste jumătate de milion de conturi și, în unele cazuri, chiar să cheltuiască banii utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jur de 576.000 de conturi Roku au fost afectate de un atac al hackerilor, posibil prin folosirea clasicei tehnici numite „credential stuffing” - folosirea datelor de logare furate după spargerea altor servicii.

Consecințele sunt și mai grave pentru aproape 400 dintre utilizatorii afectați, care au fost suficient de neinspirați să salveze în contul Roku datele de plată ale cardurilor.

Microsoft a anunțat cât vor costa update-urile pentru Windows 10 după încetarea suportului CITEȘTE ȘI Microsoft a anunțat cât vor costa update-urile pentru Windows 10 după încetarea suportului

În cazul acestora, hackerii nu s-au sfiit să folosească fondurile pentru a cumpăra abonamente la diverse servicii de streaming sau a achiziționa alte dispozitive hardware Roku.

Compania spune că hackerii nu au reușit să acceseze informațiile complete ale cardurilor de credit, ci doar să le folosească pentru plăți în cadrul ecosistemului.

Roku, companie ce are 80 de milioane de clienți, se află deja la al doilea incident de securitate în ultimele două luni, după ce primul incident afectase 15.000 de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
roku
hackeri
securitate