Mai multe aplicații de Reddit se închid la sfârșitul lunii

Mai multe aplicații de Reddit se închid la sfârșitul lunii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 iun 2023

Scumpirea tarifelor de acces pentru API-uri, după modelul Twitter, duce la închiderea aplicațiilor de Reddit care nu le pot suporta financiar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe aplicații pentru Reddit, inclusiv cea mai folosită aplicație de iPhone, Apollo, au anunțat în ultimele ore că se vor închide pe 30 iunie.

Închiderea acestora este forțată de noile tarife foarte mari (12.000 de dolari la 50 de milioane de cereri) pe care Reddit le va impune de la 1 iulie pentru accesul API-urilor folosite pentru conectarea la platforma socială.

WhatsApp lansează \ CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează "canale" de comunicare publică

Dezvoltatorul Apollo, Christian Selig, a calculat că ar trebui să plătească Reddit 2 milioane de dolari pe lună pentru ca aplicația să poată funcționa în continuare. În aceste condiții, Selig a anunțat că va închide populara aplicație.

Alte aplicații, printre care ReddPlanet, rif is fun for Reddit și Sync au anunțat la scurt timp că se vor închide în semn de protest față de scumpirile exagerate anunțate de Reddit.

Un alt protest va avea loc pe 12 iunie. Atunci, moderatorii mai multor forumuri Reddit vor opri accesul la acestea, după ce majoritatea utilizatorilor s-au arătat în favoarea acestei forme de protest.

Mulți acuză Reddit că prin scumpirea de aproximativ 20 de ori a tarifelor de acces pentru API-uri urmărește tocmai eliminarea aplicațiilor terțe, după modelul Twitter. Compania are o problemă cu faptul că aplicațiile terțe nu afișează reclamele platformei și fără acestea speră că mai mulți utilizatori vor folosi aplicația oficială și vor vedea reclamele vândute de Reddit.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicații
reddit