Mai mulți producători de unități optice au fost obligați să returneze utilizatorilor o parte din bani

Mai mulți producători de unități optice au fost obligați să returneze utilizatorilor o parte din bani
scris 8 feb 2017

În urma unui proces desfășurat în Statele Unite pe parcursul ultimilor șapte ani, mai multe companii producătoare de unități optice au fost condamnate la plata de daune către clienți.

Sony, NEC, Panasonic și Hitachi-LG au fost găsiți vinovați de fixarea prețurilor pentru unitățile optice pe care le-au produs. Aceste companii au conspirat pentru stabilirea unui preț mai mare pentru unitățile DVD vândute.

Instanța a decis că vinovații trebuie să returneze clienților câte 10 dolari. Decizia se aplică pe teritoriul unui număr mare de state americane, printre care Arizona, California, Florida, Hawaii, Kansas, Michigan, Minnesota, Nebraska, Nevada și New York.

Twitter va lansa trei funcții împotriva abuzurilor online CITEȘTE ȘI Twitter va lansa trei funcții împotriva abuzurilor online

Pot beneficia de compensație cei care au cumpărat o unitate optică de la unul din producătorii menționați sau un PC cu o astfel de unitate în perioada 1 aprilie 2003 - 31 decembrie 2008.

Decizia instanței primește acum și un instrument online prin care cei are dețin un astfel de DVD se pot înscrie pe lista de așteptare pentru compensații. Pe site-ul cu pricina sunt cerute doar date de identificare a clientului și a produsului.

Nu este clar cum se va proceda în ceea ce privește dovada achiziției. Este puțin probabil ca cei păgubiți să mai aibă și acum chitanța ori factura. De asemenea, nu este clar când vor face plata companiile acuzate în acest proces.

viewscnt
Afla mai multe despre
proces
dvd
calculatoare