Malware periculos, detectat sub forma unor informații despre noul coronavirus

Malware periculos, detectat sub forma unor informații despre noul coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2020

Centrul național chinez de intervenție în caz de viruși informatici a identificat software malițios transmis sub forma unor informații asociate noului coronavirus, în contextul în care epidemia a devenit un subiect fierbinte în mediul online, informează marți Xinhua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul malware, cu denumiri precum ''pneumonia.exe'' sau ''coronavirus.exe'', este vehiculat în grupurile de mesagerie, potrivit centrului.

YouTube Music și YouTube Premium au peste 20 de milioane de abonați CITEȘTE ȘI YouTube Music și YouTube Premium au peste 20 de milioane de abonați

Software-ul malițios este transmis sub formă de virus troian, sau program de control de la distanță, iar utilizatorii care îl rulează devin expuși la furtul de date sau ștergere de documente, scrie Agerpres.

Deoarece programul malițios este capabil să evite detectarea de către software-ul antivirus, poate fi anexat la e-mailuri sau poate fi trimis prin serviciul de mesagerie din China WeChat, reprezentând o amenințare la securitatea computerelor utilizatorilor, a indicat centrul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
malware