Meta a desființat două rețele de conturi neconectate între ele, din China și Rusia, care încercau să influențeze politicul din SUA și Europa

Meta a desființat două rețele de conturi neconectate între ele, din China și Rusia, care încercau să influențeze politicul din SUA și Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2022

Meta, compania-mamă a Facebook, a desființat două rețele de conturi neconectate între ele, din China și Rusia, care încercau să influențeze narațiunile politice din SUA și Europa, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma caută și elimină în mod regulat conturile despre care consideră că i-au încălcat politica împotriva comportamentului coordonat neautentic, scrie News.ro.

CONFIRMARE MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, va investi 500.000 euro în ialoc.ro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, va investi 500.000 euro în ialoc.ro

O astfel de activitate a devenit un punct de foc în SUA după alegerile prezidențiale din 2016, când agențiile de informații au descoperit că grupurile ruse au folosit platformele de social media pentru a promova narațiuni divizionare în SUA.

Campania de influență din Rusia a vizat în principal Germania, precum și Franța, Italia, Ucraina și Regatul Unit.

Începând din luna mai, o rețea de peste 60 de site-uri web care uzurpa identitatea unor organizații de știri legitime din Europa a postat articole originale criticând Ucraina și argumentând împotriva sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, potrivit Meta.

Grupul promova articolele și meme-urile originale și videoclipurile YouTube pe platforme, inclusiv Facebook, Instagram, Telegram, Twitter și Change.org, a adăugat acesta.

Meta a numit operațiunea ”cea mai mare și mai complexă operațiune de origine rusă pe care am întrerupt-o de la începutul războiului din Ucraina. A prezentat o combinație neobișnuită de sofisticare și forță brută. Site-urile web falsificate și utilizarea multor limbi au cerut investiții atât tehnice, cât și lingvistice. Amplificarea pe rețelele sociale, pe de altă parte, s-a bazat în primul rând pe reclame brute și conturi false”, a spus Meta.

Netflix își construiește propriul studio de jocuri CITEȘTE ȘI Netflix își construiește propriul studio de jocuri

Meta a mai arătat că grupul a creat noi site-uri web chiar dacă i-a blocat domeniile originale pe parcursul investigației. Paginile operau în mai multe limbi diferite, iar postările lor au fost ocazional amplificate de paginile de Facebook ale ambasadei Ruse din Europa și Asia.

Cu toate acestea, Meta a spus că majoritatea conturilor au fost detectate și eliminate de sistemul său automatizat chiar înainte de a începe investigația.

Separat, Meta a spus că a eliminat ”o rețea mică” creată în China, care viza SUA, Republica Cehă și un public vorbitor de limbă chineză și franceză din alte locuri.

Campania ”a inclus patru eforturi în mare măsură separate și de scurtă durată, fiecare concentrată pe un anumit public, în momente diferite între toamna lui 2021 și mijlocul lui septembrie 2022”, a spus Meta.

În SUA, operațiunea din China ”a vizat oameni de ambele părți ale spectrului politic”, a spus Meta, și a fost prima rețea chineză concentrată pe politica internă a SUA pe care a perturbat-o înaintea alegerilor intermediare din 2022.

În trecut, a spus compania, campaniile de influență chineză pe care le-a întrerupt se concentrau de obicei pe criticarea Statelor Unite către publicul din alte țări.

Campania din Republica Cehă a impulsionat narațiunile antiguvernamentale, a spus Meta, vizând sprijinul statului pentru Ucraina.

Meta a spus că fiecare campanie a inclus aproximativ o jumătate de duzină de conturi și a postat ”în timpul orelor de lucru în China” și că puțini oameni au reacționat efectiv la postări.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
conturi