Meta lansează o extensie pentru îmbunătățirea securității WhatsApp

Meta lansează o extensie pentru îmbunătățirea securității WhatsApp
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mar 2022

Securitatea și intimitatea celor care folosesc versiunea web de WhatsApp poate fi îmbunătățită cu ajutorul unei extensii disponibile pentru cele mai populare browsere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul suport multi-device pe care WhatsApp îl oferă în stadiu beta aduce provocări inclusiv privind securitatea și intimitatea utilizatorilor, provocări pe care Meta încă lucrează să le rezolve.

Acest suport permite folosirea simultană WhatsApp pe mai multe dispozitive, fără că întreg traficul și toate verificările să fie făcute la nivelul telefonului. Asta presupune ca și celelalte instanțe de WhatsApp să beneficieze de aceeași protecție precum versiunea de smartphone.

Datele de logare pe Facebook a peste 100.000 de utilizatori au fost furate de o aplicație din Play Store CITEȘTE ȘI Datele de logare pe Facebook a peste 100.000 de utilizatori au fost furate de o aplicație din Play Store

Strict pentru varianta web de WhatsApp, care poate fi folosită în browsere web, Meta a creat o extensie, numită Code Verify, pe care utilizatorii o pot instala pentru o mai bună protecție.

Extensia, care este disponibilă pentru Chrome, Firefox și Edge, verifică codul din browser cu cel stocat pe serververele Cloudflare, pentru a se asigura că acesta este identific și nu a fost modificat de un atacator.

Meta spune că extensia era necesară deoarece, după lansarea în beta a suportului multi-device, a constatat o creștere semnificativă a numărului de oameni care au început să folosească WhatsApp în browser.

Code Verify este open-source, iar codul poate fi găsit pe Github. De acolo, poate fi descărcat și folosit pe alte site-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
extensie
securitate
whatsapp