Microsoft a cumpărat startup-ul israelian din domeniul securității cibernetice Hexadite pentru 100 milioane dolari

Microsoft a cumpărat startup-ul israelian din domeniul securității cibernetice Hexadite pentru 100 milioane dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2017

Microsoft a preluat furnizorul de soluții de securitate cibernetică Hexadite, pentru care a plătit 100 milioane de dolari, scrie portalul israelian de știri financiare Calcalist, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hexadite are sediul la Boston, SUA, și deține un centru de cercetare și dezvoltare în Tel-Aviv, Israel. Compania, fondată în 2014, oferă soluții automate de răspuns în cazul atacurilor cibernetice, folosind inteligența artificială (AI) pentru a investiga și a rezolva diferite tipuri de atacuri.

Reprezentanții Microsoft au refuzat să comenteze informația. Oficialii Hexadite nu au putut fi contactați până la publicarea știrii.

Symantec consideră foarte probabilă implicarea Phenianului în atacul cibernetic de tip ransomware CITEȘTE ȘI Symantec consideră foarte probabilă implicarea Phenianului în atacul cibernetic de tip ransomware

Printre investitorii Hexadite se numără Hewlett Packard Venturies, TenEleven Venturues și YL Ventures. Potrivit Venture Beat, cele trei companii au acordat Hexadite o finanțare în runda de Serie A de 8 milioane de dolari.

Microsoft a cumpărat trei firme de securitate în mai puțin de doi ani, toate în Israel: startup-ul Aorato, firma de securitate cloud Adallom și Secure Islands, a cărei tehnologie de protejare a datelor a fost integrată în serviciul cloud Azure Information Protection.

În ianuarie, gigantul american a anunțat că va continua să investească peste 1 miliard de dolari anual în domeniul securității cibernetice, în activități de cercetare și dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
hexadite
achizitie
securitate cibernetica
israel