Microsoft a încercat să convingă Apple să cumpere Bing

Microsoft a încercat să convingă Apple să cumpere Bing
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 sep 2023

Executivii Microsoft și Apple au avut o serie de întâlniri în care s-a discutat despre achiziționarea motorului Bing de către Apple.

Urmărește-ne și pe Google News

Din procesul antitrust împotriva Google a ieșit la iveală o informație conform căreia Microsoft a încercat să convingă conducerea Apple că ar fi o bună idee să cumpere motorul de căutare Bing.

Întâlnirile au avut loc în 2020, din partea Apple venind Eddy Cue, șeful diviziei de servicii. Faptul că nu existat și o întâlnire la vârf, sugerează că discuțiile nu au depășit faza incipientă.

Apple insistă că Google este cel mai bun motor de căutare online și nu îl promovează doar pentru bani CITEȘTE ȘI Apple insistă că Google este cel mai bun motor de căutare online și nu îl promovează doar pentru bani

În realitate, Apple nu a intenționat niciodată să cumpere Bing pentru a-l folosi, în locul Google, ca motor implicit de căutare pe produsele sale.

Mikhail Parakhin, șeful Microsoft pe servicii web și publicitate, a mărturisit în proces că Apple câștigă mai mulți bani din Bing decât o face chiar Bing.

Acesta insinuează că Apple s-a folosit de Bing pentru a obține cât mai mulți bani de la Google, pentru setarea motorului de căutare web implicit.

Google ar plăti peste 20 de miliarde de dolari pe an pentru ca Apple să păstreze Google Search ca motor implicit de căutare pe iPhone și iPad.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
apple
bing
google