Chatboții ajung pe Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp

Chatboții ajung pe Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 sep 2023

Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp vor pune, în curând, la dispoziția utilizatorilor chatboți cu diverse personalități și funcționalități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meta a anunțat că va lansa mai multe tipuri de chatboți pentru platformele sale sociale, confirmând zvonurile care au circulat anterior. Niciuna din platformele sociale ale companiei nu va scăpa de chatboți, cu excepția Threads, care este, încă, în plin proces de dezvoltare.

În principiu, chatboții din cadrul Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp vor oferi răspunsuri la întrebările utilizatorilor, la fel ca ChatGPT.

Google renunță la aplicația Podcasts CITEȘTE ȘI Google renunță la aplicația Podcasts

În plus, aceștia vor avea acces în timp real la rezultatele de căutare disponibile în Bing, în urma unui partener din Meta și Microsoft. De asemenea, cu ajutorul acestora, utilizatorii vor putea genera și imagini, pornind de la comanda /imagine.

Chatboții vor exprima 28 de caractere, multe dintre acestea bazate pe personalități precum Charli D’Amelio, Dwyane Wade, Kendall Jenner, MrBeast, Snoop Dogg, and Paris Hilton.

Meta intră aici în concurență directă cu OpenAI, având câteva atuuri în mânecă. Pe de o parte, Meta oferă gratuit acces la funcții disponibile doar contracost în cazul ChatGPT.

Pe de altă parte, chatboții Meta vor avea expunere imediată la miliardele de utilizatori ai platformelor sale sociale, ceea ce-i conferă un avantaj din start.

Dincolo de chatboți, Meta va introduce și o serie de alte instrumente bazate pa AI în cadrul platformelor sale sociale. Toate platformele sociale ale companiei vor permite generarea sticker-elor cu ajutorul AI-ului, iar Instagram, în plus, va oferi posibilitatea editării imaginilor pe baza comenzilor scrise.

viewscnt
Afla mai multe despre
chatbot
ai
meta
facebook
messenger
instagram
whatsapp