Microsoft cumpără LinkedIn pentru 26 miliarde de dolari

Microsoft cumpără LinkedIn pentru 26 miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 iun 2016

Microsoft va cumpăra platforma de socializare în scopuri profesionale LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari, tranzacția urmând să fie finalizată anul acesta, au anunțat luni cele două companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma plătită de Microsoft reprezintă echivalentul a 196 de dolari pe acțiune, cu 49,5% peste prețul de închidere al titlurilor LinkedIn în ședința de vineri.

Actualul CEO al LinkedIn, Jeff Weiner, va rămâne la conducerea rețelei sociale, fiind subordonat CEO-ului Microsoft, Satya Nadella.

“LinkedIn își va păstra brandul, cultura și independeța. Echipa LinkedIn a dezvoltat o afacere fantastică dedicată conectării profesioniștilor la nivel mondial. Împreună putem accelera creșterea LinkedIn, dar și a Microsoft Office 365 și Dynamics”, a afirmat Satya Nadella, citat de The Telegraph.

Înființată în 2003, rețeaua de socializare LinkedIn are peste 400 de milioane de membri la nivel global.

Yahoo renunță din august la versiunile mai vechi ale Yahoo! Messenger, în favoarea celei lansate anul trecut CITEȘTE ȘI Yahoo renunță din august la versiunile mai vechi ale Yahoo! Messenger, în favoarea celei lansate anul trecut

Acțiunile LinkedIn au crescut cu peste 48% pe bursa de la New York, înainte de deschiderea ședinței de tranzacționare (pre-market) în urma informațiilor privind tranzacția. În ultimul an, acțiunile companiei au pierdut circa 40%, pe fondul perspectivelor financiare pesimiste.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
linkedin
tarnzactie
reatea sociala
platforma socializare